Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

31 Ιαν 2010

Κουπόνια-πρόκληση για τους ανέργους

Μπορεί να μην υπάρχει «σάλιο» για τους ανέργους (ανατριχιαστικός ο συνειρμός), μπορεί η προεκλογική υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ για αύξηση του επιδόματος ανεργίας να εξανεμίστηκε, αλλά το δαιμόνιο επιχειρηματικό μυαλό του Υπουργού Εργασίας βρήκε λύση για τα βάσανα των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων. Εκπτωτικά κουπόνια αξίας 70 ευρώ το μήνα για όσους επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ!!! Κι έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι! Και η κυβέρνηση που θα μιλάει για ανακούφιση των εργαζομένων, και η κυβερνητική ΓΣΕΕ που θεωρεί το μέτρο θετικό αλλά... ανεπαρκές (έτσι για να έχουμε κάτι να λέμε) και, φυσικά, οι επιχειρήσεις που ανακάλυψαν με τη βοήθεια της κυβέρνησης το νέο «τάργκετ γκρουπ» και σπεύδουν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα.

Οι μόνοι που δεν φαίνονται ευχαριστημένοι είναι οι ίδιοι οι άνεργοι. Γιατί η ανεργία δεν ταυτίζεται ούτε με την αναξιοπρέπεια ούτε με την αφέλεια. Και οι «στεγνοί» κυβερνητικοί γυμνοσάλιαγκες που -κατά τα άλλα- ξέρουν να μοιράζουν αφειδώς δισεκατομμύρια σε τράπεζες και επιχειρήσεις, καλά θα κάνουν να προσέχουν όταν προκαλούν την εργατική τάξη τόσο ξεδιάντροπα!

Ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά, ο αγώνας για αύξηση του επιδόματος ανεργίας και χορήγησή του σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας, ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής τους ας είναι η απάντησή μας.