Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Ιαν 2010

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών
χωρίς προϋποθέσεις

Πλήρη πολιτικά, κοινωνικά και εργασιακά
δικαιώματα σε όλους


Όπως έχει εξαγγελθεί, το αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου για τους μετανάστες. Υποτίθεται ότι μέσα απ’ αυτό το νομοσχέδιο λύνονται τα προβλήματα ομηρίας εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, καθώς και των παιδιών τους. Μάλιστα, η κυβέρνηση αυτοδιαφημίζεται δηλώνοντας ότι το κάνει αυτό γιατί είναι κοινωνικά ευαίσθητη!!!

Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι όπως παρουσιάζονται. Γιατί η πολιτική που στήριξε το ΠΑΣΟΚ σαν αντιπολίτευση και εφαρμόζει σήμερα σαν κυβέρνηση για το μεταναστευτικό ζήτημα δεν διαφέρει σε τίποτα από την πολιτική της ΝΔ, δεν ξεφεύγει στο ελάχιστο από τη λογική και την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Μια πολιτική:

Που ιδιαίτερα σήμερα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, οδηγεί αυτό το κομμάτι της εργατικής τάξης να θυσιαστεί άνευ όρων στην αδηφαγία του κεφαλαίου.

Που πάνω σ’ αυτούς τους εργαζόμενους («νόμιμους» ή «παράνομους») εφαρμόζει μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας

Που επιδιώκει να ζουν οι μετανάστες σε καθεστώς μόνιμης ομηρίας (παρανομίας, ημιπαρανομίας) ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν κεφάλι και για να αποτελούν εύκολο αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Που θέλει αυτό το κομμάτι μόνιμα κυνηγημένο και συκοφαντημένο, και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε λογής φασιστοειδή να τους επιτίθενται και να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Που επιδίδεται στο κυνηγητό, στις συλλήψεις, στους βασανισμούς, στις απελάσεις των μεταναστών.

Που στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την καταστροφή και ερήμωση ολόκληρων χωρών, που γεννά τα μεγάλα κύματα της μετανάστευσης.

Που έχει διακηρύξει τη «μηδενική ανοχή» προς τους «λαθρομετανάστες».

Που εναρμονίζεται απόλυτα με όλες τις συμφωνίες που έχουν κατά καιρούς υπογραφεί στα πλαίσια της ΕΕ (συνθήκη Σένγκεν, κανονισμός Δουβλίνου ΙΙ, σύμφωνο μετανάστευσης, FRONTEX)

Κανένα από τα παραπάνω προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στη χώρα μας δεν σκοπεύει να λύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αυτό το σχέδιο νόμου. Οι -όποιες- ευνοϊκές ρυθμίσεις αφορούν μια μικρή μειοψηφία στην οποία θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης για ένταξη στις ρυθμίσεις αυτές και όχι απαραίτητα το δικαίωμα ένταξης.

Ο λαβύρινθος των εμποδίων που θέτει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, οι όροι και οι προϋποθέσεις που βάζει είναι αδύνατον να καλυφτούν από τη μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών.

Και, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, επιδιώκει να βαθύνει το διαχωρισμό των μεταναστών σε «παράνομους» και «νόμιμους» και -γιατί όχι- να δημιουργήσει και αντιθέσεις ανάμεσά τους. Έτσι, ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ενωμένοι τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

Οι μετανάστες αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας και μάλιστα πολύ σημαντικό. Το αίτημα για πλήρη δικαιώματα και νομιμοποίηση όλων χωρίς εμπόδια και προϋποθέσεις πρέπει ν’ αποτελέσει αίτημα του εργατικού κινήματος.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΚΑΤΟΧΎΡΩΣΗ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΜΌΝΟ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΊΣΕΙ ΚΑΜΊΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ!

Σήμερα, που η επίθεση του συστήματος σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων έχει πάρει μορφή καταιγίδας ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

26 Γενάρη 2010

Ταξική Πορεία