Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

31 Ιαν 2010

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει αυτούς τους αγώνες και να τρομοκρατήσει τους αγρότες με «αυτεπάγγελτες» παρεμβάσεις εισαγγελέων.

Οι φετινές κινητοποιήσεις αποτελούν συνέχεια των αγώνων που εδώ και χρόνια δίνουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες της χώρας μας. Είναι αγώνες για την επιβίωσή τους, γι’ αυτό και είναι αγώνες δίκαιοι. Είναι αγώνες που στρέφονται ενάντια την πολιτική που μειώνει το αγροτικό εισόδημα, που χειροτερεύει το βιοτικό επίπεδο, που ξεπατώνει τις καλλιέργειες, που μειώνει την αγροτική παραγωγή, που ερημώνει τα χωριά και την ύπαιθρο, που αποσυνδέει το αγροτικό εισόδημα από την αγροτική παραγωγή και μετατρέπει τους αγρότες σε άεργους-επιδοματούχους, που ξεκληρίζει τους φτωχομεσαίους αγρότες. Είναι αγώνες που αναδεικνύουν τις καταστροφικές συνέπειες που έχει για την αγροτιά και συνολικά το λαό η ένταξη-παραμονή της χώρας μας στην ΕΕ και η εφαρμογή της ΚΑΠ από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Είναι αγώνες που αντικειμενικά στρέφονται ενάντια στη (διατροφική και όχι μόνο) εξάρτηση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστές.

Οι κινητοποιήσεις της αγροτιάς γίνονται σε μια περίοδο δύσκολη, που η άρχουσα τάξη, η κυβέρνησή της και τα διάφορα κέντρα εξουσίας έχουν εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στον εργαζόμενο λαό. Είναι αγώνας αντίστασης στην επίθεση της κυβέρνησης, στρέφεται αντικειμενικά ενάντια στο αντιλαϊκό «Πρόγραμμα Σταθερότητας» και συνολικά ενάντια στην πολιτική που θέλει να πληρώσει ο λαός την οικονομική κρίση του συστήματος. Είναι αγώνας που αφορά όλο το λαό και όλους τους εργαζόμενους γι αυτό και απαιτείται η πιο πλατιά συμπαράσταση και αλληλεγγύη, η πιο πλατιά στήριξη αυτού του αγώνα.

Οι φτωχομεσαίοι αγρότες, με τους αγώνες τους, μπορούν να αποσπάσουν κατακτήσεις, έστω και μερικές, όπως απέδειξαν οι μεγάλες περσινές κινητοποιήσεις. Η παραπέρα ενίσχυση και μαζικοποίηση των σημερινών κινητοποιήσεων, η από τα κάτω ενότητα και συσπείρωση των αγροτών, το ξεπέρασμα των αγροτοπατέρων και της κομματικής πολυδιάσπασης, ο αντικυβερνητικός και αντιΕΕ προσανατολισμός των αγώνων, μαζί με αιτήματα πάλης-διεκδικήσεις, που να εκφράζουν τα συμφέροντα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και να δίνουν διέξοδο στη μεγάλη πλειοψηφία του αγροτόκοσμου, μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα μπλόκα θα ‘χουν και φέτος κατακτήσεις, ότι οι αγρότες θα γυρίσουν και φέτος νικητές στα χωριά τους. Η ανάπτυξη αγωνιστικού αγροτικού κινήματος με στόχο τη συνολική ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής ΕΕ-ΚΑΠ-κυβέρνησης και την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ είναι ο μόνος δρόμος για τη φτωχομεσαία αγροτιά.

18-1-2010