Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

31 Ιαν 2010

Συγκρότηση Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Εργαζομένων

ΒΟΛΟΣ


Μέσα από μία διαδικασία κοινής δράσης απέναντι σε απολύσεις σε διάφορους εργασιακούς χώρους ( εργοστάσια, συνδικαλιστές, καθαρίστριες) και μέσα από συζητήσεις για την ανάγκη συγκρότησης ενός μετώπου αντίστασης και πάλης, απέναντι στη λαίλαπα της επίθεσης κυβέρνησης – κεφάλαιου - ΕΕ εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μέλη των εργατικών σχημάτων, Ταξική Πορεία, ΕΡΓΑΣ, Ταξική Εργατική Αλληλεγγύη, Αγωνιστική Κίνηση Εκπαδευτικών, που δρουν στην περιοχή της Μαγνησίας αποφάσισαν την συγκρότηση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.

Η συγκρότηση της Πρωτοβουλίας έχει σαν βασικό της περιεχόμενο την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους μιας και τόσο η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Βόλου ( ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ) όσο και οι «ταξικές δυνάμεις» του ΠΑΜΕ έχουν αφήσει, ουσιαστικά, μόνους τους εργαζόμενους απέναντι στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Ταυτόχρονα στόχος της Πρωτοβουλία αποτελεί η δημιουργία όρων μέσα στους κόλπους των εργαζόμενων για την συγκρότηση μετώπων αντίστασης στη συνολική κυβερνητική επίθεση και ταυτόχρονα προσπάθεια συντονισμού της δράσης τους ενόψει και της απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων στις 10 Φλεβάρη.

Η Πρωτοβουλία κυκλοφόρησε προκήρυξη που ήδη μοιράστηκε σε εργασιακούς χώρους ( Νοσοκομείο, ΑΓΕΤ, ΙΚΑ ) και θα συνεχίσει να μοιράζεται και σε άλλους ενάντια στο «Πρόγραμμα Σταθερότητας» της κυβέρνησης, παρακάτω δημοσιεύουμε αποσπάσματα της προκήρυξης.





ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!


Μόλις τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές και την νίκη του ΠΑΣΟΚ, διαψεύσθηκαν όλες οι ελπίδες εργαζόμενων και συνταξιούχων για ένα καλύτερο αύριο. Το ΠΑΣΟΚ υπακούοντας στις επιταγές τραπεζιτών και ευρωπαϊκής ένωσης με το τετραετές πρόγραμμα σταθεροποίησης ρίχνει όλα τα βάρη της δημοσιονομικής πειθαρχίας της ελληνικής οικονομίας στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους δημοσίους υπαλλήλους και γενικότερα στα φτωχά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας.H ανεργία καλπάζει, η ακρίβεια μεγαλώνει, χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι κάθε είδους στο Δημόσιο με ελαστικές σχέσεις εργασίας οδηγούνται πλέον στη ανεργία και ετοιμάζουν περικοπή των συντάξεων και αύξηση του ορίου ηλικίας με την αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος. Ταυτόχρονα με τα νέα φορολογικά μέτρα αυξάνονται όχι μόνον οι έμμεσοι φόροι αλλά και οι άμεσοι που πλήττουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Στην Μαγνησία η ανεργία των οικοδόμων έχει ξεπεράσει το 50%,οι εργαζόμενοι στον «ΚΑΝΑΚΗ» είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες και κάνουν επίσχεση εργασίας, η ΒΙΟΣΩΛ έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους και η ΜΕΛΚΑ απολύει οικοδόμους.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ!


Η κατάσταση αυτή πρέπει και μπορεί να ανατραπεί με την κινητοποίηση των ίδιων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η αυτοοργανωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και η σύγκληση γενικών συνελεύσεων όπου θα συζητιούνται τα προβλήματα, η δημιουργία επιτροπών αλληλεγγύης στους αγώνες των εργαζομένων, η οργάνωση των ανέργων είναι η απάντηση μας απέναντι στο κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας και στην συναίνεση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η εξαγγελία της ΑΔΕΔΥ για απεργία στις 10 Φλεβάρη πρέπει να αποτελέσει την αρχή ενός προγράμματος δράσης των εργαζόμενων που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα.


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:


ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! – ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΙΟΥΦΑ-ΡΕΠΠΑ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ