Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Δεκ 2008

Με τον τρομονόμο (!) 11 μαθητές λυκείου σέρνονται στα δικαστήρια

Λάρισα

Μαζικές οι διαδηλώσεις της νεολαίας στη Λάρισα ενάντια στην δολοφονία του Αλέξη. Το μαζικό ξέσπασμα χιλιάδων νέων, αλλά και εργαζόμενων, ενάντια στην πολιτική που δολοφονεί νέους, μετανάστες, εργαζόμενους στα «εργατικά ατυχήματα» δεν μπορούσαν να το «αντέξουν» οι δυνάμεις καταστολής και όλοι οι αντιδραστικοί της πόλης, που με κάλεσμα του δημάρχου αλλά και του προέδρου του εμπορικού συλλόγου καλούσαν τους καταστηματάρχες σε «περιφρούρηση», δημιουργώντας έτσι ομάδες κρούσης από φασιστικά και κακοποιά στοιχεία που κυνηγούσαν σε όλη την πόλη όποιον τους φαινόταν «περίεργος».
Η μαζική διαδήλωση της Δευτέρας 8/12, μετά από κάλεσμα της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας καθώς και οργανώσεων της αριστεράς (ΝΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ-ΟΚΔΕ–ΚΚΕ(μ-λ)-Κομμουνιστική Ανανέωση), με στόχο την καταγγελία της δολοφονίας του Αλέξη και της πολιτικής της κυβέρνησης και του συστήματος συνολικότερα, δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί αλλά σταμάτησε από την «πρακτική» κάποιων ομάδων που θεώρησαν «περιττή» μία διαδήλωση χιλιάδων νέων και εργαζόμενων και «στόχο» τις τζαμαρίες κάποιων τραπεζών και τον πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ που είχαν κατακλύσει την πόλη. Η «ένταξη» στην πρακτική αυτή και κάποιων μαθητών, σαν αποτέλεσμα της αγανάκτησης και της οργής τους, δεν νομιμοποιεί, στα πλαίσια του κινήματος, τις παραπάνω πρακτικές, αλλά ίσα-ίσα άφησε ανυπεράσπιστο αυτόν τον κόσμο στις ορέξεις των δυνάμεων καταστολής, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 19 νέοι και από αυτούς. 11 ανήλικοι μαθητές Λυκείου προσήχθησαν στα δικαστήρια την Τρίτη 9/12 και τους φορτώθηκαν όλες οι κατηγορίες του τρομονόμου για «σύσταση εγκληματικής συμμορίας», «χρήση εκρηκτικών» και ένα ολόκληρο κατεβατό κακουργημάτων, με φανερή πρόθεση να δημιουργήσουν κλίμα φόβου σε όλη την νεολαία της πόλης.
Τόσο οι μαθητές όσο και οι δημοκρατικοί πολίτες της Λάρισας δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να περάσει η τρομοκρατία, ούτε να αφήσουν τους μαθητές ομήρους στα χέρια των δυνάμεων καταστολής.