Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Δεκ 2008

Τρικαλα

Η εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή συγκλόνισε την Τρικαλινή κοινωνία.Με ανακοινώσεις τους δεκάδες φορείς, σύλλογοι, σωματεία την καταδίκασαν. Οι πορείες που διοργανώθηκαν ήταν μαζικότατες. Τον παλμό τον έδιναν οι μαθητές, που η συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν τη Δευτέρα 8/12 το πρωί ήταν καθολική.
Η οργάνωσή μας, μαζί με άλλες δυνάμεις, διοργάνωσαν πικετοφορία στο κέντρο της πόλης την Κυριακή 7/12, με στόχο να καταγγείλουν τη δολοφονία.
Οι ίδιες δυνάμεις (ΚΚΕ(μ-λ), ΝΑΡ, Κ.Ο. Ανασύνταξη, ΣΥΡΙΖΑ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, ανένταχτοι αριστεροί) διοργάνωσαν συγκέντρωση και πορεία τη Δευτέρα 8/12 το απόγευμα. Παρά τα προβλήματα συνεννόησης και τις προσπάθειες επιβολής κάποιων απόψεων, η συγκέντρωση αυτή έδωσε την δυνατότητα σε εκατοντάδες εργαζόμενους και μαθητές να καταγγείλουν τη δολοφονία και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κλιμακούμενη επιθετικότητα της κυβέρνησης στα δικαιώματα λαού και νεολαίας.
Οσον αφορά στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 10/12 έγιναν στην πόλη μας δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Το ΠΑΜΕ έκανε τη "δική του" απεργία (τα πανώ που είχαν αναρτήσει στην πόλη καλούσαν στην απεργία του ΠΑΜΕ).
Η ηγεσία του εργατικού κέντρου όχι μόνο δεν κινητοποιήθηκε για την απεργία, αλλά, υλοποιώντας τη γραμμή της ΓΣΕΕ, δεν έκανε ούτε την καθιερωμένη πορεία προς τη Νομαρχία.
Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση το συμπέρασμα που βγήκε και από εμάς αλλά και από άλλες δυνάμεις είναι ότι θα πρέπει πιο αποφασιστικά να αναλάβουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα μαζικοποιούν τις απεργιακές συγκεντρώσεις και θα δίνουν τη δυνατότητα να εκφραστεί η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων.