Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Δεκ 2008

Ποδοχώρι Καβάλας

Το μαθητικό ξέσπασμα οργής και αγανάκτησης για τον εν ψυχρώ φόνο του Αλέξη εκφράστηκε και σ’ ένα μικρό σχετικά χωριό στους πρόποδες του Παγγαίου, κοντά στα όρια των νομών Θες/νίκης –Καβάλας., στο Ποδοχώρι. Ηδη απ’ το πρωί η ατμόσφαιρα ανάμεσα στους μαθητές του γυμνασίου ήταν ηλεκτρισμένη. Ο θυμός, η οργή και η αγανάκτηση για τον αδικοχαμένο συμμαθητή τους έψαχνε τρόπους να εκφραστεί. Με πρωτοβουλία των πιο αποφασιστικών φτιάχνονται δυο πανό, προετοιμάζεται και πραγματοποιείται πορεία έξω από το σχολείο. Οταν επιστρέφουν, στις προσεκτικές –είναι αλήθεια- απειλές και νουθεσίες της διεύθυνσης ότι έπρεπε να πάρουν άδεια για να βγουν έξω από το χώρο του σχολείου, αρκετοί μαθητές βροντοφώναξαν με θάρρος το δικαίωμά τους να αγωνίζονται ειδικά για ένα τέτοιο θέμα, ακόμα κι αν αυτό επέφερε την τιμωρία τους.
Στη μαθητική συνέλευση που συγκαλείται, με μεγάλη πλειοψηφία (110-50) τα παιδιά παίρνουν την απόφαση να πραγματοποιηθεί εκ νέου πορεία σε όλο το μήκος του δρόμου που περνά μπροστά από το χωριό, πορεία στην οποία συμμετέχουν και οι καθηγητές του σχολείου. Με πάθος τα παιδιά αποχαιρέτησαν τον Αλέξη, έβρισαν την αστυνομία και διαλάλησαν ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Για το χωριό αυτό και τους κατοίκους του, που αρκετοί χειροκρότησαν την πορεία, αυτή η μαθητική εκδήλωση ήταν πρωτοφανής και ενδεικτική του κλίματος σε όλη τη χώρα.