Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Δεκ 2008

Διαδηλώσεις και στην Πάτρα με αφορμή τη δολοφονία του μαθητή

ΠΑΤΡΑ

Από την πρώτη στιγμή που το γεγονός της δολοφονίας του μαθητή έγινε γνωστό ο λαός και η νεολαία της Πάτρας κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας την οργή τους για το θάνατο του Αλέξη. Καθημερινά κόσμος μαζεύεται στο κέντρο της πόλης απ’ όπου ξεκινούν πορείες στις οποίες ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπερνά τις 3000. Την ημέρα της κηδείας του μαθητή γίνονται 2 μεγάλες διαδηλώσεις, η μια στο κέντρο της πόλης και η άλλη στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδος οι οποίες στο τέλος ενώνονται έξω από το χώρο του παραρτήματος. Εκείνη τη στιγμή δυνάμεις καταστολής πνίγουν τους διαδηλωτές στα 
δακρυγόνα και τα χημικά ενώ κάνουν και χρήση πλαστικών σφαιρών. Σε συνεργασία με την αστυνομία ομάδες παρακρατικών, χρυσαυγιτών και την ομάδα "Κένταυρος" (ακροδεξιό τμήμα της ΟΝΝΕΔ που δολοφόνησε τον Τεμπονέρα) με λοστούς και μαχαίρια παίρνουν στο κυνήγι το συγκεντρωμένο πλήθος, κόσμος συλλαμβάνεται και ξυλοκοπείται, ένας φοιτητής μαχαιρώνεται και στέκια κοινωνικών ομάδων δέχονται επιθέσεις. Η πόλη άδειασε και ο κόσμος κρύβεται σε σπίτια, όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ.
Στη συγκέντρωση της πανεργατικής απεργίας εργαζόμενοι και νεολαίοι καταγγέλλουν το γεγονός και συμμετέχουν στην πορεία η οποία σε μαζικότητα ξεπερνά τις προηγούμενες. Την Πέμπτη σχόλες και σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη πραγματοποιούν μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης ενώ χαρακτηριστική είναι η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ (ο Αλαβάνος μιλούσε σε εκδήλωσή του) και της ΑΡΑΝ που διαφώνησε εξ αρχής για την πραγματοποίησή της. Η Αριστερά και στην Πάτρα δυσκολεύεται να δώσει απαντήσεις παλαντζάροντας μια με τη λογική της "σύγκρουσης" και μια με το εκλογολάγνο "κάτω η κυβέρνηση". Στις παρεμβάσεις μας προσπαθούμε να αναδείξουμε την ανάγκη πολιτικοποίησης του κινήματος σε μια μαζική λαϊκή κατεύθυνση κόντρα στις επιλογές του συστήματος και της πολιτικής του.