Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

7 Δεκ 2008

Το σύστημα δολοφονεί... Πρέπει να οργανωθούμε

Γενικές Συνελεύσεις και αποφάσεις αγώνα παντού

Το Σάββατο 6 Δεκέμβρη δολοφονήθηκε 16χρονος από την αστυνομία σε κεντρικό δρόμο των Εξαρχείων, μετά από διαπληκτισμό της παρέας δεκαεξάχρονων με τους αστυνομικούς ενός περιπολικού. Ένας από τους αστυνομικούς τράβηξε το πιστόλι του και πυροβόλησε εν ψυχρώ στην καρδιά τον 16χρονο. Το παιδί πέθανε πριν προλάβει να έρθει ασθενοφόρο στο σημείο. Μετά από την δολοφονία έγιναν άμεσα διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενάντια στην κρατική καταστολή και τους φονιάδες του συστήματος.
Είναι ολοφάνερο ότι μια σειρά από γεγονότα, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του παιδιού, αποδεικνύουν ότι υπάρχει πολιτική επιλογή έντασης των κατασταλτικών μηχανισμών που βαράνε πλέον στο ψαχνό και ανεξέλγκτα. Εμείς, οι νεολαίοι, που έχουμε δώσει μάχες όλο το προηγούμενο διάστημα και έχουμε έρθει σε σύγκρουση με το σύστημα, γνωρίζουμε, ξέρουμε... ξέρουμε ποιο είναι το σύστημα και τη μηχανισμούς βγάζει μπροστά όταν δυσκολεύεται. Έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Με τους ειδικούς φρουρούς που πυροβολούσαν σε διαδήλωση των φοιτητικών συλλόγων το Φλεβάρη του 2007, το βάναυσο χτύπημα της φοιτητικής διαδήλωσης στις 8 Μάρτη όταν ψηφίζονταν ο Νόμος- Πλαίσιο, όταν συνελήφθησαν οι συνάδελφοί μας και όταν δικάστηκαν. Έχουμε στις πλάτες μας το απρόκλητο χτύπημα της τελευταία διαδήλωσης των φοιτητικών συλλόγων στην Αθήνα, την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη.
Η απάντησή μας στη βία του κράτους και των δυνάμεων καταστολής είναι οι αγώνες μας. Με μαζικό κίνημα απαντάμε στην τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλλουν. Με ευρύτερη λαϊκή συσστράτευση και αγώνα σπάμε στην πράξη τον εκφοβισμό. Η νεολαία, μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους και τις γενικές συνελεύσεις, πρέπει να πάρει αποφάσεις καταδίκης των γεγονότων και αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή. Με διαδηλώσεις μαζί με τον υπόλοιπο λαό να απαντήσουμε, κόντρα σε λογικές βεντέτας ή ατομικής βίας, μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων, που προσπαθούν να υποκαταστήσουν την πάλη του λαού με υποτίθεται «δυναμικές» ενέργειες.

Όλοι στις Συνελεύσεις όλοι οι φοιτητές στο δρόμο


Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ