Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Δεκ 2008

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού μαθητή το βράδυ της 6 Δεκεμβρίου. Θεωρεί ότι η δολοφονία, δεν ήταν μια άτυχη στιγμή ενός «νταή» αστυνομικού ή μιας, άσχημα εκπαιδευμένης και οργανωμένης αστυνομίας.
Είναι η φυσική συνέπεια μιας πολιτικής που ενισχύει και αποθρασύνει τις δυνάμεις καταστολής απέναντι στον εχθρό λαό. Είναι η φυσική συνέπεια της δολοφονίας του πακιστανού μετανάστη στις 26 Οκτώβρη. Είναι η φυσική συνέπεια της «ζαρντινιέρας», της καθημερινής άγριας καταστολής των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων. Είναι η φυσική συνέπεια της πρόσφατης καταστολής απέναντι στις φοιτητικές πορείες και ο άγριος ξυλοδαρμός των φοιτητών, αλλά και του οργίου δακρυγόνων και καταστολής απέναντι στις χιλιάδες που διαδηλώνουν αυτές τις ημέρες. Αυτή ακριβώς η πολιτική είναι που όπλισε το χέρι του δήμιου του Αλέξη.
ΤΟ ΚΚΕ (μ-λ) θεωρεί ότι η όλο και πιο συχνή χρήση των μηχανισμών καταστολής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.
Είναι η φυσική εξέλιξη μιας κυβέρνησης στριμωγμένης που βρίσκεται στη χειρότερη θέση απ' όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας…
Μιας κυβέρνησης με μειωμένα τα ποσοστά της στα γκάλοπ, με αποψιλωμένο το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον μέσα από «αποκαλύψεις» εμπλοκής του σε σκάνδαλα.
Μιας κυβέρνησης που βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των πολιτικών κέντρων που βλέπουν ότι στις απαιτήσεις τους για ευθυγράμμιση στα σχέδιά τους στην ευρύτερη περιοχή, με βάση τον ολοένα εντεινόμενο ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, δεν μπορεί να ανταποκριθεί κατά πως θα ήθελαν.
Μιας κυβέρνησης με εμφανή την έλλειψη ισχυρών στηριγμάτων από πλευράς των ευρωπαίων εταίρων που όχι μόνο δεν συζητούν τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας αλλά και από το καλάθι στήριξης των 150 δισ. που εξήγγειλαν «δεν έχουν να της δώσουν» λόγω ελλείμματος.
Μιας κυβέρνησης που με μόνη της επιλογή να φορτώνει την κρίση στους εργαζόμενους με έναν προϋπολογισμό φορομπηχτικό και ληστρικό, που εντείνει την άμεση αφαίμαξη των εργαζόμενων με νέα λιτότητα, που επιτίθεται στα εργασιακά δικαιώματα που απέμειναν, ροκανίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται.
Μιας κυβέρνησης που για να διασωθεί πρέπει να αποδείξει στα κάθε λογής πολιτικά κέντρα ότι και θέλει και μπορεί να έχει το λαό στο περιθώριο. Αυτή είναι λοιπόν που όπλισε το χέρι του δήμιου του Αλέξη.

Από την άποψη αυτή ο Αλέξης δεν θα βρει δικαίωση πουθενά αλλού, παρά στην ενίσχυση των αγώνων της νεολαίας, στο δυνάμωμα της αντίστασης των εργαζομένων.
Όχι σε αυτούς τους αγώνες που ΘΑ ξεσπάσουν σε κάποιο μακρινό μέλλον αλλά σε αυτούς που ΗΔΗ αναπτύσσονται.
Η οργή και η αγανάκτηση ας τροφοδοτήσουν το δυνάμωμα ενός νέου κύματος φοιτητικών αγώνων που ήδη κάνουν ξανά την εμφάνισή τους.
Ας βρουν διέξοδο στην ενίσχυση των μαθητικών αγώνων, στη νεολαία που πιο πολύ από όλους θεωρεί τον Αλέξη δικό της.
Ας βρουν διέξοδο στους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων, που η πάλη τους φροντίζει για τα δικαιώματα όχι μόνο αυτής της γενιάς αλλά και αυτής που έρχεται.

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
9 Δεκέμβρη 2008
ΚΚΕ(μ-λ)