Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Δεκ 2008

Μαζικές πορείες απάντησης στην κρατική τρομοκρατία

Την επομένη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη, Κυριακή 7 Δεκέμβρη, οργανώθηκε η πρώτη μαζική πορεία απάντηση στην κρατική τρομοκρατία στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις. Η πορεία, περίπου 10.000 ατόμων, στην Αθήνα ξεκίνησε από το Μουσείο με κατεύθυνση την ΓΑΔΑ, με έντονη τη συναισθηματική φόρτιση από το γεγονός αλλά ταυτόχρονα και συγκροτημένα. Γρήγορα κυριάρχησαν τα συνθήματα καταγγελίας της δολοφονίας και της πολιτικής που οδήγησε σε αυτήν, της πολιτικής της καταστολής και τρομοκράτησης των λαϊκών κινημάτων, της εντεινόμενης φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, της περιστολής των πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Συνθήματα που δεν σταμάτησαν να φωνάζονται σε κανένα σημείο της πορείας, ακόμα και όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν από το χημικό πόλεμο που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις καταστολής.
Αν και η πορεία διεξήχθη στο πλαίσιο άγριας καταστολής από τη μεριά της αστυνομίας με τα χημικά να δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) παρέμεινε συγκροτημένο καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας και αποτέλεσε σημείο συσπείρωσης κόσμου που χτυπήθηκε και διαλύθηκε στην κορυφή της πορείας. Αυτός ήταν ένας βασικός στόχος ώστε απέναντι στην κρατική καταστολή να υπάρχει μια οργανωμένη και συγκροτημένη απάντηση που θα βοηθούσε στο να μη διαλυθεί η πορεία και να αποτελέσει ο κόσμος έρμαιο των δυνάμεων καταστολής αλλά, αντίθετα, να μπορέσει να την απαντήσει και να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να διαδηλώνει.
Ο κόσμος αυτός μαζί με τις άλλες οργανωμένες δυνάμεις επέστρεψε στο Μουσείο όπου και συγκροτήθηκε ξανά ώστε να συνεχίσει την πορεία του προς τη Βουλή, άποψη την οποία υπερασπίστηκε μέχρι τέλους το ΚΚΕ(μ-λ) ώστε να δοθεί το πολιτικό στίγμα της διαδήλωσης και να αποδοθεί η πολιτική ευθύνη για την δολοφονία. Όμως, δυνάμεις όπως ο Συνασπισμός και η ΚΟΕ, ενώ στα λόγια συμφώνησαν να κατευθυνθεί η πορεία προς Βουλή, τελικά δεν ακολούθησαν. Δεν έμειναν όμως σε αυτό αλλά τη ίδια στιγμή που κόσμος και άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς τους περίμεναν στο Μουσείο ώστε να συνεχιστεί η πορεία, αυτοί διέδιδαν στον κόσμο τους ότι η πορεία έχει τελειώσει προ πολλού, καταγγέλλοντας μάλιστα τις οργανώσεις που θα συνέχιζαν την πορεία για διάσπασή της. Η πορεία όμως συνεχίστηκε με αρκετή μαζικότητα και μαχητικότητα και διαδήλωσε μέχρι τη Βουλή απαντώντας στην πράξη την πολιτική τρομοκρατίας, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική και, πάνω απ΄όλα, τιμώντας τη μνήμη του Αλέξη.