Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Δεκ 2008

Πορεία Τρίτης

ΤΡΙΤΗ 9/12

Πολύ μαζική και μαχητική ήταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9/12 μετά το κάλεσμα σε απεργία της ΟΛΜΕ (συγκέντρωση στην Ομόνοια) και της ΔΟΕ. Στη πορεία (με συγκέντρωση στα Προπύλαια) συμμετείχαν, εκτός από τους δάσκαλους και τους εκπαιδευτικούς, φοιτητικοί σύλλογοι που είχαν πάρει αποφάσεις αγώνα για καταλήψεις. Η συμμετοχή του κόσμου στη διαδήλωση έσπασε στην πράξη το κλίμα τρομοϋστερίας που ανέλαβαν να διαμορφώσουν τα ΜΜΕ. Η πορεία κατευθύνθηκε από τη Σταδίου προς τη Βουλή. Εξω από τη Βουλή αγανακτισμένοι μαθητές-φοιτητές-εργαζόμενοι εκφράζανε την οργή και την αγανάκτησή τους για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη. Η πολύωρη και πολυπληθής παρουσία των διαδηλωτών στο Σύνταγμα και μπροστά στη Βουλή φαίνεται ότι αποτέλεσε «απειλή» για την κυβέρνηση. Ετσι απρόκλητη επίθεση δέχτηκαν τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων που βρίσκονταν στα λουλουδάδικα φωνάζοντας συνθήματα. Η εντολή ήταν ξεκάθαρη, «διαλύστε τη διαδήλωση». Ετσι εκτός από τις ρίψεις δακρυγόνων και χημικών, διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν προς τα μπλοκ των συλλογών χτυπώντας φοιτητές και προσπαθώντας να διαλύσουν τα μπλοκ. Ενα κομμάτι της πορείας οπισθοχώρησε από τη Μ. Βρετάνια, ενώ ένα άλλο κατάφερε να μείνει συγκροτημένο με αλυσίδες επί της Πανεπιστημίου, εμποδίζοντας την κάθοδο των ΜΑΤ. Φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που δολοφονεί, οι διαδηλωτές ήταν αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη συνέχιση της διαδήλωσης ως τα Προπύλαια.
Με τα ΜΑΤ σε απόσταση αναπνοής από τις πρώτες αλυσίδες και με δεδηλωμένη την πρόθεσή τους για δεύτερο κύμα επίθεσης, από την ντουντούκα ακούστηκε έκκληση για να γίνει καθιστική διαμαρτυρία. Μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων που βρίσκονταν στις πρώτες αλυσίδες διαφώνησαν και προέτρεψαν τον κόσμο να μην καθίσει, αντίθετα να παραμείνει αποφασισμένος στις αλυσίδες. Ετσι και έγινε και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε το μπλοκ να αποκρούσει το δεύτερο πιο βίαιο χτύπημα των ΜΑΤ. Μετά από λίγο κατάφερε να ενσωματωθεί σ’ αυτό το μπλοκ και το κομμάτι που είχε οπισθοχωρήσει από τη Μ. Βρετάνια. Συγκροτημένα λοιπόν συνεχίστηκε η διαδήλωση ως τα Προπύλαια όπου και τελείωσε.
Η ωμότητα των δυνάμεων καταστολής καθώς και οι εντολές που είχαν πάρει εκφράστηκαν και μετά το τέλος της διαδήλωσης, αφού για αρκετή ώρα είχαν εγκλωβίσει μαθητές μέσα στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος, χτυπούσαν αδιάκριτα, ενώ προέβησαν και σε συλλήψεις.
Το ΚΚΕ είχε αποφασίσει και πάλι να κινηθεί στα όρια που επιβάλλει η αστική νομιμότητα. Ετσι με κάλεσμα του ΣΑΣΑ έκανε συγκέντρωση των μαθητών στην Ομόνοια συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα και τις κομματικές του δυνάμεις στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Η ΟΛΜΕ ανέβηκε την Πανεπιστημίου και συνάντησε τη συγκέντρωση στα Προπύλαια. Το ΚΚΕ έπνιξε τελικά τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών για πορεία με ένα περίπατο 200 μέτρων ως το Δημαρχείο της Αθηνάς (!!).