Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Δεκ 2008

Η ILPS (Διεθνής Ένωση Λαϊκής Πάλης) δηλώνει την υποστήριξη της στον αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στην εγκληματική κυβέρνηση Καραμανλή

Του καθ. Σισόν
Προέδρου της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής της
Διεθνούς Ένωσης Λαϊκής Πάλης

Η Διεθνής Ένωση Λαϊκής Πάλης εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη της στον αγωνιζόμενο λαό της Ελλάδας στην καταδίκη των πολυάριθμων εγκλημάτων της δεξιάς κυβέρνησης Καραμανλή ενάντια στον Ελληνικό λαό.
Η σημερινή κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα που πυροδοτήθηκε από τη δολοφονία ενός νεολαίου αποτελεί έκφραση της εντεινόμενης από καιρό οργής ενάντια στην καταπιεστική και εκμεταλλευτική πολιτική της διεφθαρμένης κυβέρνησης Καραμανλή.
Οι φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό των Πανεπιστημίων συμμετείχαν σε μαζικές κινητοποιήσεις κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθούσε τις ιδιωτικοποιήσεις στα πανεπιστήμια. Οι εργαζόμενοι αντιπαρατέθηκαν στα σχέδια της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού με γενικές απεργίες.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι κινητοποιήθηκαν ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των νοσοκομείων και σχολείων. Πραγματοποιήθηκαν πολλές απεργίες που σταμάτησαν τη λειτουργία στις μεταφορές, τα δικαστήρια, τις τράπεζες, τα νοσοκομεία, τα ΜΜΕ και τις δημόσιες υπηρεσίες.
Μια διαδήλωση στην Αθήνα στη διάρκεια της τελευταίας γενικής απεργίας τον Οκτώβρη διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία. Έτσι η πρόσφατη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου αντιμετωπίστηκε από το λαό σαν μια ξεκάθαρη υπόθεση εντεινόμενης κρατικής βαρβαρότητας.
Σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις επιμένουν στην προώθηση των λεγόμενων νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων που προωθούν την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που αποκτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και τους οδηγούν στη φτώχεια και τη δυστυχία. Έτσι ο λαός εντείνει την αγωνιστική αντίσταση του ενάντια σε τέτοιες «μεταρρυθμίσεις».
Μπροστά στην παγκόσμια δημοσιονομική και οικονομική κρίση, ο λαός βλέπει το πώς οι κυβερνήσεις βιάζονται να διασώσουν τις μεγάλες τράπεζες και εταιρείες αλλά αργοπορούν να πάρουν μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων.
Η Διεθνής Ένωση Λαϊκής Πάλης (ILPS) δηλώνει την αγωνιστική αλληλεγγύη της στον Ελληνικό λαό καθώς και στους άλλους λαούς του κόσμου που αγωνίζονται κατά των εγκληματικών πολιτικών των κυβερνήσεων των τραπεζιτών και των εργοδοτών.
Η Διεθνής Ένωση Λαϊκής Πάλης (ILPS) στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για αξιοπρεπείς μισθούς, καλύτερες συνθήκες δουλειάς και συνδικαλιστικά δικαιώματα, τους αγώνες των αγροτών για την μεταρρύθμιση γης και τους αγώνες όλων των καταπιεσμένων λαών για δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία.

Αντισταθείτε στο καταπιεστικό και εκμεταλλευτικό κράτος!
Στον αγώνα για τα δικαιώματα και την ευημερία του λαού!
Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!