Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Αυγ 2013

Αθλιότητα και καταστολή στην Αμυγδαλέζα

11.8.2013
Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ και το όργιο κρατικής τρομοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10/8, στο «Κέντρο Κράτησης» μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπου στοιβάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες, 1.700 μετανάστες. Το «έγκλημά» των μεταναστών αυτών – ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και γυναίκες και παιδιά - για το οποίο κρατούνται, είναι, πως δε διαθέτουν άσυλο και νομιμοποιητικά έγγραφα.
Η αστυνομική επέμβαση πραγματοποιήθηκε μετά από εξέγερση των κρατουμένων, η οποία ξέσπασε, όταν έμαθαν πως η κράτησή τους, θα παρατείνονταν απ΄ τους 12, στους 18 μήνες,. Ενώ είχε προηγηθεί και διακοπή ρεύματος του Κέντρου, απ’ τους αστυνομικούς φρουρούς, για να μην χρησιμοποιήσουν τα κλιματιστικά, και άρνηση των μεταναστών να μπουν μέσα στα κοντέινερ – «φούρνους», Κατά την αστυνομική εισβολή, έγινε χρήση χειροβομβίδων «κρότου – λάμψης», πραγματοποιήθηκαν άγριοι ξυλοδαρμοί και συλλήψεις, απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ μεγάλη περιοχή του Μενιδίου, γύρω απ΄ το Κέντρο είχε αποκλειστεί από κλούβες, περιπολικά, αστυνομικούς κι ασφαλίτες.
Η αιτία της εξέγερσης των κρατούμενων μεταναστών, πρέπει ν΄ αναζητηθεί στην ίδια την πολιτική που ακολουθεί απέναντί τους, το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πολιτική που απαιτεί η άρχουσα τάξη κι οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. Πρέπει να αναζητηθεί στον εγκλεισμό των ανθρώπων αυτών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις άθλιες συνθήκες «διαβίωσης» σ’ αυτά, στη βία και τον εξευτελισμό που τους ασκείται, απ΄ τους κάθε είδους «πραιτοριανούς» του συστήματος. Ανθρώπων ξεριζωμένων απ΄ τις χώρες τους, απ΄ τον ιμπεριαλισμό, την πείνα, τον πόλεμο και το φασισμό. Ανθρώπων, που όποτε για την άρχουσα τάξη και το κράτος της, δεν είναι «περιττοί», αποτελούν λεία ξεζουμίσματος και υπερεκμετάλλευσης.
Είναι η ίδια πολιτική, της εκμετάλλευσης και της φασιστικοποίησης, που στρέφεται ενάντια και στους ‘Έλληνες εργαζόμενους, άνεργους και νεολαίους.

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες!
Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις!
Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι!
Ισα δικαιώματα για όλους τους εργάτες, Έλληνες και ξένους!
Όχι στα «στρατόπεδα συγκέντρωσης»!