Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

7 Αυγ 2013

Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουν την εισβολή και παραμονή δυνάμεων καταστολής στους χώρους κατάληψης : στέκι ΤΕΙ- Μαραγκοπούλειο-Παράρτημα.
Η επίθεση που δέχεται οι νεολαία μέσα από το νέο νόμο πλαίσιο, το σχέδιο Αθηνά και το Πανεπιστήμιο του μνημονίου δεν είναι ξεκομμένη από το χτύπημα συλλογικοτήτων και χώρων. Η κατάργηση του Ασύλου και οι εισβολή των ΜΑΤ στις σχολές, οι διώξεις αγωνιστών, οι επιστρατεύσεις καθηγητών και άλλων εργαζομένων δημιουργούν με τη σειρά τους εκείνο το πλέγμα που επιτρέπει την διεύρυνση της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής και της ένταση της κρατικής καταστολής.
Για το φοιτητικό κίνημα το χτύπημα του «Παραρτήματος» έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και από εκεί πέρασαν οι πιο σημαντικές εκδηλώσεις του. Η εξέγερση της 17 Νοέμβρη του '73, ο αγώνας κατά του ν.815, όλες οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Κοντογιαννόπουλου, η δολοφονία Τεμπονέρα, το '06-'07 ,ο Δεκέμβρης του'08. Το Παράρτημα είναι ο τόπος συνάντησης του φ.κ. κάθε χρόνο στον εορτασμό του Πολυτεχνείου αλλά και ο χώρος συγκέντρωσης των φ. συλλόγων σε κάθε συλλαλητήριο, πορεία και απεργία. Το χτύπημα του Παραρτήματος είναι άλλο ένα χτύπημα στις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος, είναι κάτι που υπερβαίνει το χτύπημα ενός πολιτικού χώρου και μόνο. Υπερασπίζουμε τις ελευθερίες του φοιτητικού κινήματος, υπερασπίζουμε την ελεύθερη δράση συλλογικοτήτων, καταγγέλλουμε την ενέργεια της αστυνομίας στο Παράρτημα και στους άλλους δύο χώρους στην Πάτρα.
Ζητάμε να φύγει το κατηγορητήριο από τους 5 συλληφθέντες.