Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Αυγ 2013

Ενάντια στο συμβιβασμό και την απελπισία:
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Λαέ της Χαλκιδικής,Ο αγώνας που διεξάγεται εδώ και καιρό ενάντια στην καταστροφή του τόπου από τους ντόπιους και πολυεθνικούς χρυσοθήρες βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή.
Η ομηρία των τεσσάρων αγωνιστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή προφυλακισμένοι και δίχως δίκη, η βαρβαρότητα των μηχανισμών καταστολής του συστήματος δείχνουν πολύ καλά πως στην επίθεση αυτή δεν πρόκειται να επιδειχτεί το παραμικρό έλεος. Δεν υπάρχουν πια και οι ελάχιστες αυταπάτες.
Η αρπακτικότητα του κεφαλαίου που δεν διστάζει να μεταμορφώνει επίγειους παράδεισους (από τις νήσους Μπικίνι μέχρι τον Αμαζόνιο και από τον Καύκασο μέχρι την Αφρική) σε κρανίου τόπου είναι δεδομένη.
Η συμμόρφωση των κυβερνήσεων μιας εξαρτημένης αστικής τάξης όπως η ελληνική στις επιδιώξεις και τις διαταγές των ιμπεριαλιστών είναι δεδομένη επίσης. Πρόσφατα η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λύνει τα χέρια των ιμπεριαλιστών για να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα απέραντο ληστρικό μεταλλείο που δεν θα δηλητηριάζει τους κατοίκους μόνο με κυάνιο και αρσενικό αλλά θα προχωρεί σε ακόμα πιο επικίνδυνες «επενδύσεις» όπως αέριο από σχιστόλιθο, θα μπορεί να κατασκευάζει εργοστάσια μέσα σε κατοικημένες περιοχές, να κλέβει τους αιγιαλούς να απαλλοτριώνει περιουσίες. Η επέμβαση των ΜΑΤ για τη συνέχιση του περιβαντολλογικού εκτρώματος στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης αποτελεί τρανή απόδειξη της σφοδρότητας των μέσων που θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση αυτής της κατεύθυνσης.
Αυτή εξ΄ άλλου είναι μόνο μία πλευρά της γενικότερης βάρβαρης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και ο λαός μας τόσα χρόνια αλλά που έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις με τα συνεχιζόμενα αντιλαϊκά μνημόνια.

Λαέ της Χαλκιδικής
Αν έτσι έχουν τα πράγματα είναι φανερό πως αυτός που είναι πραγματικά περικυκλωμένος δεν είναι ο λαός της Χαλκιδικής και οι αγωνιστές που σύρθηκαν από τα σπίτια τους αλλά περικυκλωμένη από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση βρίσκεται η κυβέρνηση των ξένων και ντόπιων αφεντικών αλλά και όσοι φιλοδοξούν να την αντικαταστήσουν για να κάνουν «υποφερτή» την ανυπόφορη αντιλαϊκή λαίλαπα. Ήδη με την περίπτωση της ΕΡΤ μετράνε τα πρώτα ρήγματα.
Είναι φανερό πως σε αυτήν την κατεύθυνση δηλαδή στη γενίκευση, μαζικοποίηση και το άπλωμα του αγώνα και τη σύνδεση του με τους υπόλοιπους λαϊκούς αγώνες βρίσκεται η διέξοδος.

  • Δεν αποτελεί διέξοδο η υποκατάσταση του αγώνα με προσδοκίες για κοινοβουλευτική αλλαγή (ή καλύτερα εναλλαγή) για κάποιους άλλους κυβερνήτες που θα έρθουν να κάνουν στην άκρη και να συμμαζέψουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Ήδη η κατεύθυνση αυτή έχει υπονομεύσει και αδρανοποιήσει το κίνημα για την απελευθέρωση των προφυλακισμένων αγωνιστών μέσα από την αναμονή της κατάλληλης στιγμής για να ασκηθούν οι πρέπουσες νομικές ενέργειες.
  • Ούτε πάλι η λογική της παρεμπόδισης των εργασιών –που εκφράζει τη δίκαια οργή των κατοίκων για την καταστροφική εξόρυξη- έχει μακρύ ορίζοντα.
  • Από την άλλη δεν μπορεί το κίνημα να στηριχτεί στις συγκυριακές εξελίξεις γύρω από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια για το χρυσό και την πορεία των μετοχών όπου αρκούν κάποιες δυναμικές-στρατιωτικού τύπου- ενέργειες για να ξανασκεφτούν τα αρπαχτικά του χρυσού και να επαναξιολογήσουν τις επενδύσεις τους. Παρόμοιοι αγώνες στην χώρα μας και παγκόσμια είχαν παρατεταμένη διάρκεια και πολλές καμπές.
Λαέ της Χαλκιδικής
Η υπόθεση «μιας επένδυσης που δεν πρόκειται να γίνει» πρέπει να αγκαλιαστεί πιο πλατιά και με μεγαλύτερη συνέχεια από όλο το λαό και τα χωριά της Χαλκιδικής σε μια πρώτη φάση αλλά και των χωριών του Στρυμονικού και τους Θεσσαλονικείς.
Η μαζικότατη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη αλλά και αυτή που θα γίνει το Σεπτέμβριο στην έκθεση χαράζουν και θα χαράξουν πιο βαθιά την γραμμή της αποτελεσματικής και νικηφόρας αναμέτρησης όχι μόνο με την Ελντοράντο και την Ελληνικός Χρυσός.
Όχι μόνο με την κυβέρνηση της μεγαλοαστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών, απαραίτητο όρο αυτής της μεγάλης και παρατεταμένης πορείας.
Θα ανοίξουν επιπλέον το δρόμο και τις προοπτικές για πραγματικά ρήγματα στο δήθεν αρραγές μέτωπο των υποστηρικτών της καταστροφικής εξόρυξης. Για να κερδηθούν στον αγώνα και οι εργαζόμενοι των χωριών εκείνων που η πίεση της ανεργίας, οι εκβιασμοί και η προπαγάνδα της εταιρείας αλλά και οι ευθύνες της όποιας αριστεράς τους κρατούν δέσμιους στο μαύρο μέλλον των τετράμηνων συμβάσεων και μια ζωής χωρίς αύριο. Για να ξαναπιαστεί και πάλι το νήμα με τους δύσκολους και ηρωικούς αγώνες ενάντια στα ντόπια και ξένα αφεντικά.
Θα οικοδομήσουν μέσα στη φωτιά του αγώνα εκείνες τις μορφές οργάνωσης και τα μέσα πάλης που μπορεί πραγματικά να υποστηριχτούν από το λαό της Χαλκιδικής.
  • Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !
  • ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!
  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ !
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
Ιερισσός Αύγουστος 2013