Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Ιουν 2009

Να σταματήσουν οι διώξεις των εκπαιδευτικών του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Συνεχίζεται η εκδικητικότητα απέναντι στους εκπαιδευτικούς και την πρώην διευθύντρια του 132ου Δ.Σ. Αθηνών, που τόλμησαν να εφαρμόσουν διάφορα παιδαγωγικά προγράμματα για να προσεγγίσουν τους αλλοδαπούς μαθητές του σχολείου και να εμπεδώσουν ένα πνεύμα φιλίας με τους Ελληνες. Αυτή τη φορά διώκονται ποινικά η πρώην διευθύντρια γιατί το χρονικό διάστημα 2005-07, παραχώρησε τον χώρο του σχολείου τις απογευματινές ώρες για να γίνονται μαθήματα στη μητρική γλώσσα των μαθητών καθώς και η εκπαιδευτικός που παρέδιδε τα μαθήματα.

Είναι ολοφάνερο πως επιδιώκεται η παραδειγματική τιμωρία, “προς γνώση και συμμόρφωση”, εκείνων που επιχειρούν να κινηθούν πέρα από τα στενά όρια που θέτει το σύστημα.

Για την πολιτική της κυβέρνησης οι μετανάστες και τα παιδιά τους δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουν να ζουν στο περιθώριο και να αφομοιωθούν, δηλαδή να υποταχτούν στο κυρίαρχο πρότυπο της αστικής εκπαίδευσης. Το σύστημα γίνεται τελείως ανελαστικό στην εφαρμογή των επιλογών του και αδιαφορεί για τις εναλλακτικές μεθόδους και αυταπάτες για τα όρια παρέμβασης των εκπαιδευτικών που ευδοκιμούν στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να παρέμβει ενεργά για να σταματήσει η συγκριμένη δίωξη όπως και τις υπόλοιπες. Ταυτόχρονα απαιτείται η πιο ενεργητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αλλοδαπών μαθητών. Δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι ρατσιστικές φωνές που διαρκώς δυναμώνουν, αποθρασυμένες από την κυβερνητική πολιτική. Δεν αρκούν οι ανακοινώσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη αγώνων για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης για όλους και των δημοκρατικών δικαιωμάτων ελλήνων και μεταναστών.