Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

28 Ιουν 2009

Μια πρώτη άμεση απάντηση που δεν δόθηκε!

Με βάση την ανάγκη μιας πρώτης κινηματικής απάντησης στο κλίμα του ρατσιστικού μίσους και των πογκρόμ το ΚΚΕ(μ-λ) πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει την Τρίτη 16 Ιουνίου όλες τις αριστερές οργανώσεις με πρόταση για συγκρότηση ανοιχτής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους μετανάστες και μιας πρώτης ΑΜΕΣΗΣ απάντησης με τη διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας και μιας συνέντευξης Τύπου που θα το προπαγάνδιζε.

Δυστυχώς, η πρόταση αυτή που έβρισκε σύμφωνες και άλλες οργανώσεις, παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις και τηλεφωνικές συνεννοήσεις, σκόνταφτε στην αναποφασιστικότητα δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε σειρά αντιπαραθέσεων που προέκυψαν μεταξύ τους σχετικά με το εάν, πότε, με ποιο χαρακτήρα, με ποιο πλαίσιο και με ποιο «όχημα» θα διοργανωνόταν αυτό το συλλαλητήριο. Έτσι, αυτή η απαραίτητη πρώτη άμεση απάντηση μετατιθόταν από εβδομάδα σε εβδομάδα, από την Πέμπτη 25 Ιούνη στην Τρίτη 30 Ιούνη και πάντα υπό την πίεση του ΣΕΚ που θεωρούσε ότι ένα τέτοιο συλλαλητήριο θα «υπονόμευε» το συλλαλητήριο της 9ης Ιούλη το οποίο είχε προαποφασίσει και στο οποίο θεωρούσε ότι έπρεπε να «επενδυθούν» όλες οι προσπάθειες.

Ήταν δε τόση η φούρια του ΣΕΚ, που την Πέμπτη 18 Ιουνίου σε συγκέντρωση που διοργάνωνε (με καλεσμένους εκπροσώπους και του ΠΑΣΟΚ), παρά τις αντιρρήσεις πολλών από τις παρευρισκόμενες δυνάμεις, έσπευσε να ανακοινώσει τη συγκρότηση πρωτοβουλίας της οποίας το όνομα και το πλαίσιο είχαν προαποφασιστεί και με τα οποία διαφωνούσαν σχεδόν όλες οι παρευρισκόμενες δυνάμεις. Χαρακτηριστική ήταν η απουσία από το πλαίσιο της παραμικρής αναφοράς στο ΠΑΣΟΚ και την αντιδραστική του γραμμή στο μεταναστευτικό, ενώ η συνεχής επανάληψη τη έκφρασης «ΝΔ-ΛΑΟΣ» δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών σχετικά με το πού αναζητά η συγκεκριμένη δύναμη τους πολιτικούς της συμμάχους.

Μάλιστα, στην αφίσα-κάλεσμα για το συλλαλητήριο της 9ης Ιούλη όχι μόνο δεν αναζήτησε την συνυπογραφή άλλων δυνάμεων (ούτε καν της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), αλλά αντίθετα αναφέρει και το γενικό και αόριστο «Συνδικάτα» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί και η ΓΣΕΕ που τόσα έχει προσφέρει στον αγώνα των μεταναστών για τα εργασιακά τους δικαιώματα (όπως στην περίπτωση της Κούνεβα)!!!

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ήταν πια ξεκάθαρο ότι κοινό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πριν από τις 9 Ιούλη δεν επρόκειτο να υπάρξει από τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Γι΄αυτό ακριβώς, σαν ΚΚΕ(μ-λ) πήραμε την απόφαση να διοργανώσουμε συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κοτζιά. Θεωρήσαμε ως οργάνωση ότι έχουμε τη στοιχειώδη υποχρέωση -έστω και με αυτή τη μορφή, έστω και ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ- να διαδηλώσουμε την άποψή μας για το ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θα συνεχίσουμε με επιμονή την προσπάθειά μας για τη συγκρότηση κοινής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους μετανάστες, όχι μόνο κεντρικά, αλλά σε κάθε πόλη, γειτονιά, σχολή ή εργασιακό χώρο έχουμε δυνάμεις.

Γιατί θεωρούμε ότι αποτελεί πρώτιστο καθήκον μας να συμβάλουμε μέσα από την προώθηση της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ στην απάντηση που πρέπει να δοθεί από την Αριστερά και τους προοδευτικούς ανθρώπους στο νοσηρό κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που θέλουν να επιβάλουν.


Υ.Γ. Χαρακτηριστική ήταν η απουσία των συντρόφων του Μ-Λ ΚΚΕ από όλες τις συσκέψεις. Τι συνέβη, σύντροφοι; Δεν σας απασχολεί το ζήτημα ή μήπως οι καταγγελίες περί αναχωρητισμού, που με τόση ευκολία εξαπολύουν στελέχη σας στηλιτεύοντας την αποχή από τις ευρωκάλπες, αφορούν τελικά εσάς;