Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

28 Ιουν 2009

Με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, ο πρόεδρος στο… ΠΑΜΕ

Εκλογές στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ του νομού Σάμου


Πρώτα, η «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα» (ΠΑΜΕ) εξασφάλισε ισοψηφία σε συνέδρους για την εκλογοαπαολογιστική συνέλευση και άρα και σε εκλεγμένα μέλη στη νέα Γραμματεία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, με την Αγωνιστική Συσπείρωση Δ.Υ. νομού Σάμου (στην οποία συμμετέχουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών). Πως; Επιβάλλοντας μαζί με ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, 9 συνέδρους εκλεγμένους από το …2007 και λίγες μέρες πριν λήξει η θητεία τους, αφού έχουν προκηρυχθεί εκλογές στο σωματείο τους (νοσοκομείο Σάμου) μετά την εκλογοαπαλογιστική του Ν.Τ. ! (Ας σημειωθεί πως και οι 9 ανήκουν στην «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα» και με αυτούς φτάνει συνολικά στους 17).

Ύστερα, τα 3 μέλη της «Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας» στη νέα Γραμματεία, μαζί με τα 2 της ΔΑΚΕ και το 1 της ΠΑΣΚ, εξέλεξαν πρόεδρο τον υποψήφιο της «Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας» και συνολικά προεδρείο από τα μέλη των τριών αυτών δυνάμεων. Με αυτές τις μεθοδεύσεις και αντιλήψεις η «Ταξική Ενότητα», δεν εξασφάλισε –όπως πιθανόν νομίζει- τον παραγκωνισμό της Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Κυρίως εξασφάλισε την ομολογία των ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ ότι με την «Ταξική Ενότητα» στη θέση του προέδρου θα έχουν ήσυχο το κεφάλι τους από αγώνες και αντιστάσεις των εργαζομένων στο νομό. Αλλά επίσης με όλα αυτά διατύπωσε και μια δικιά της δημόσια ομολογία: Η αναπαραγωγή και ενίσχυση των δυνάμεων που αναφέρονται στο ΠΑΜΕ δεν γίνεται στη κατεύθυνση της μαζικής πάλης και της αγωνιστικής συγκρότησης του κινήματος, αλλά ενάντια σ΄αυτήν την κατεύθυνση που αποτελεί την πιο βασική προτεραιότητα για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, τη συνέχεια όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, θα την κρίνει η πάλη μέσα στα ίδια τα σωματεία, ενάντια σε όλο αυτό τον αντιδραστικό-αρνητικό συσχετισμό, που στηρίζεται και από τις δυνάμεις της «Ταξικής Ενότητας».