Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Ιουν 2009

σύσκεψη πολιτικών οργανώσεων και μετωπικών σχημάτων

Με αφορμή την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης, τις επιχειρήσεις-«σκούπα» και το κλίμα μίσους που προωθείται από τις δυνάμεις του συστήματος ενάντια στους μετανάστες και την προσφυγιά έγινε σύσκεψη πολιτικών οργανώσεων και μετωπικών σχημάτων την Τρίτη 16 Ιουλίου στα γραφεία του ΚΚΕ(μ-λ). Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν, εκτός από το ΚΚΕ(μ-λ), το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, η ΟΚΔΕ, η Κομμουνιστική Ανασύνταξη, το ΝΑΡ, το ΕΚΚΕ, η ΑΡΑΝ, το ΣΕΚ και πολιτικοί πρόσφυγες.

Συζητήθηκαν αναλυτικά τα αίτια και αναζητήθηκαν τρόποι ώστε η Αριστερά στη χώρα μας να μπορέσει να αποτελέσει μία γέφυρα αλληλεγγύης και φιλίας ανάμεσα στον ελληνικό λαό και στους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Παράλληλα, αναζητήθηκαν τρόποι ώστε να υπάρξει αρχικά μια άμεση πολιτική απάντηση στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος ενάντια στους μετανάστες, στις επιχειρήσεις-«σκούπα», στην πολιτική συμφωνία των αστικών κομμάτων αλλά και στη δημιουργία κλίματος μίσους ανάμεσα σε έλληνες και μετανάστες. Κοινός προσανατολισμός, η διοργάνωση συλλαλητηρίου την ερχόμενη εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας

Συμφωνήθηκε, επίσης, να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στην αρχή της ερχόμενης βδομάδας.

Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε η ανάγκη να υπάρξει προπαγανδιστικό υλικό της διαδήλωσης. Αυτό μπορεί να είναι αφίσα-κάλεσμα αλλά και ενημερωτικό φυλλάδιο σε διάφορες γλώσσες για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των εργαζομένων και των διωκόμενων μεταναστών.

Είναι κοινός τόπος πως αυτή η πρωτοβουλία είναι ανοικτή σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τα σχήματα και τις συλλογικότητες που θέλουν να συμβάλουν στην επιτυχία του συλλαλητηρίου. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μια καταρχήν συμφωνία στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν και δυνάμεις που δεν παραβρεθήκαν στη σύσκεψη.

Παράλληλα, αυτή η πρωτοβουλία θα αναζητήσει δρόμους επικοινωνίας και κοινού βηματισμού με τους μετανάστες και τις συλλογικότητές τους στη χώρα, για την αποτελεσματικότερη προπαγάνδιση και μαζικοποίηση του συλλαλητηρίου.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, συζητήθηκε η ανάγκη αξιοποίησης του αντιρατσιστικού φεστιβάλ ώστε να τεθούν τα ζητήματα των μεταναστών στη βάση της νέας κατάστασης και σε μια λογική της πιο αποτελεσματικής προώθησης της αντίστασης και δράσεων ενάντια στην αντιδραστική πολιτική του συστήματος για τους μετανάστες.

Στη σύσκεψη, επίσης, τέθηκε απ’ όλες τις πλευρές ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού θα πρέπει να είναι μόνιμη και σε βάθος χρόνου έγνοια των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων στη χώρα, με ένα μόνιμο και σταθερό τρόπο. Γι’ αυτό και θα πρέπει να αναζητηθούν δυνατότητες παρέμβασης και κοινής δράσης σε κάθε επίπεδο: στη γειτονιά, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους σπουδών, στα συνδικάτα, όπου με ποικιλόμορφες δράσεις θα σφυρηλατείται η γέφυρα φιλίας ανάμεσα σε έλληνες και μετανάστες, εργαζόμενους και νέους, με ταξικά κριτήρια, ενάντια στην ξενοφοβία, το μίσος και το ρατσισμό.

ΚΚΕ(μ-λ)