Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Ιουν 2009

Στήνονται νέα μαθητοδικεία στον Πειραιά


Στα γεγονότα του Δεκέμβρη έξω από την Ασφάλεια Πειραιά είχαν προσαχθεί οχτώ παιδιά.

Οι δύο ενήλικοι και μη μαθητές δικάστηκαν αμέσως με αυτόφωρη διαδικασία.

Για τους άλλους δύο (ενήλικους μαθητές) ορίστηκε δίκη. Είχε προγραμματιστεί αρχές Φλεβάρη και συνοδεύτηκε από στάση εργασίας της ΕΛΜΕ και μαζική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Πειραιά. Η δίκη αυτή θυμίζουμε ότι πήρε αναβολή για τις αρχές Οκτώβρη.

Για τους υπόλοιπους τέσσερις ΔΕΝ ΕΙΧΕ μέχρι τώρα απαγγελθεί κατηγορία. Υπήρχε βέβαια η εκτίμηση ότι κάποια στιγμή -και ανάλογα με το πολιτικό κλίμα- θα μπορούσε να "ξεθαφτεί" η υπόθεση από την πλευρά της Αστυνομίας και ουσιαστικά της κυβέρνησης. Πράγματι αυτή τη βδομάδα, η Ασφάλεια με εντολή της Εισαγγελίας Πειραιά καλεί τους μαθητές αυτούς σε ανάκριση - γεγονός που δηλώνει ότι σχεδόν σίγουρα θα παραπεμφθούν και αυτά τα παιδιά σε δίκη.

Μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά διαμαρτυρήθηκαν στην Ασφάλεια Πειραιά για το γεγονός και ενώ οι αρμόδιοι αξιωματικοί έκαναν τους ανήξερους.

Είναι φανερό ότι η ένταση της κρατικής καταστολής και ρεβανσισμού - εξόντωσης όσων σηκώνουν κεφάλι είναι στην ημερήσια διάταξη.

Είναι σημαντικό να υπάρχει εγρήγορση και να είναι όλοι έτοιμοι να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους και την αντίθεσή τους στην ποινικοποίηση των αγώνων όποτε χρειαστεί.


Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες

Να σταματήσουν όλες οι διώξεις

Οι αγώνες δε δικάζονται