Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Ιουν 2009

Να πέσει στο κενό η δίωξη του σωματείου της ΚΕΡΑΦΙΝΑ

Νέο κάλεσμα για τις 23 Ιούνη στις 9:00 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια Κορίνθου απευθύνει το σωματείο των εργαζομένων στην κεραμοποιία Κεραφίνα, καθώς για την ημέρα εκείνη ορίστηκε η εκδίκαση της μήνυσης που έχει καταθέσει ενάντια σε τέσσερα μέλη του ΔΣ του σωματείου η διοίκηση της επιχείρησης.

Υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση της Κεραφίνα κατηγορεί τους τέσσερις συνδικαλιστές για συκοφαντική δυσφήμιση (τη γνωστή -πια- «καραμέλα» ενάντια σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους και αποκαλύπτουν την εργοδοτική ασυδοσία) επειδή το 2004 το σωματείο, θορυβημένο από τη συνεχή μείωση προσωπικού και τη διαρκή υποβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας, είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να διερευνηθεί εάν η εταιρεία τηρούσε τους όρους της σύμβασης πώλησης για διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Να σημειώσουμε ότι από τότε το τμήμα παραγωγής -μέσα από συνεχείς απολύσεις και μη ανανεώσεις συμβάσεων- έχει συρρικνωθεί εντυπωσιακά αποκαλύπτοντας τα πραγματικά σχέδια της διοίκησης να κλείσει το τμήμα παραγωγής και να διατηρήσει μόνο το εμπορικό τμήμα.

Ψηφίσματα υπέρ του σωματείου έχουν εκδοθεί τόσο από το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου και την Ομοσπονδία Κεραμικής, όσο και από πρωτοβάθμια σωματεία.

Η μαζική συμμετοχή στις 23 του Ιούνη αλλά και η όσο το δυνατόν πλατύτερη έκφραση αλληλεγγύης στο διωκόμενο σωματείο αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για να πέσει η δίωξη αυτή στο κενό.