Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Ιουν 2009

Στο σκοτάδι οι έρευνες για την Κωνσταντίνα

Αποθρασύνεται η εργοδοσία


Στο απόλυτο σκοτάδι βρίσκονται ακόμη οι αστυνομικές έρευνες για τη δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα που βγήκε από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το σωματείο της ΠΕΚΟΠ μαζί με τους δικηγόρους Δάφνη Βαγιανού και Κώστα Παπαδάκη που έχουν αναλάβει την υπόθεση της Κωνσταντίνας.

Και απ’ ό,τι φαίνεται κάποιοι επιδιώκουν να παραμείνει εκεί καθώς καμία κίνηση από την πλευρά της αστυνομίας ή της δικαιοσύνης δεν δείχνει να υπάρχει ένας στοιχειώδης προσανατολισμός για τον εντοπισμό των ενόχων, παρότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που βοηθούν σε κάτι τέτοιο. Ενδεικτικό είναι ότι από τις 23 Δεκεμβρίου που έδωσε η Κωνσταντίνα την πρώτη της κατάθεση, κάτω από τραγικούς όρους, δεν την έχει επισκεφτεί κανένας, παρότι σήμερα η κατάστασή της είναι αισθητά καλύτερη.

Το εξοργιστικό στην όλη υπόθεση είναι η αποκάλυψη ότι εδώ και δύο μήνες (από τότε που είχε προσαχθεί ως ύποπτος ένας 48χρονος συνάδελφος της Κωνσταντίνας) η δικογραφία έχει φύγει από τα χέρια του ειδικού ανακριτή με αποτέλεσμα να μην γίνεται καμία απολύτως έρευνα. Και αυτό οι δικηγόροι το έμαθαν μόλις δύο μέρες πριν τη συνέντευξη Τύπου!

Ωστόσο, αυτό το καθεστώς ατιμωρησίας δεν είναι χωρίς αποτελέσματα, καθώς έχει αποθρασύνει τα τσιράκια της εργοδοσίας που συστηματικά παρακολουθούν και απειλούν τα μέλη της ΠΕΚΟΠ που δουλεύουν στον ΗΣΑΠ.

Παρ’ όλα αυτά το σωματείο της ΠΕΚΟΠ συνεχίζει το δύσκολο αγώνα του ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και το δουλεμπόριο. Μία πρώτη νίκη ήρθε με τη δικαίωση από το Εφετείο της προσφυγής που είχαν κάνει εργαζόμενοι στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια σχετικά με μισθολογικές διαφορές που είχαν με τον εργολάβο.