Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Ιουν 2009

Πορεία στην Αγία Παρασκευή

Πετυχημένη ήταν η πορεία που διοργάνωσε η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 10/6 ενάντια στην «αξιοποίηση» δασικής έκτασης στους πρόποδες του Υμηττού από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πάνω από 200 κάτοικοι της περιοχής, στην πλειοψηφία τους νεολαίοι, πορεύτηκαν ως το βουνό, όπου έριξαν τα συρματοπλέγματα που έκλειναν το δάσος, ανοίγοντας, έτσι, το χώρο σε αυτούς που πραγματικά ανήκει: στο λαό.

Η έκταση αυτή ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο την έχει περιφράξει και σχεδιάζει να τη χτίσει για να μεταφέρει εκεί τις υπηρεσίες του. Πρόκειται για μια έκταση γεμάτη πεύκα η οποία ήταν χώρος περιπάτου και αναψυχής για τους κατοίκους. Τώρα τα πεύκα κινδυνεύουν από το Υπουργείο που είναι υπεύθυνο για τα δάση!

Πέρα από αυτό, πολύ κοντά βρίσκεται η οδός Γραβιάς, η οποία είναι ένα από τα …παράπλευρα έργα του σχεδίου των νέων αυτοκινητοδρόμων του Σουφλιά, και η οποία σχεδιάζεται να επεκταθεί σε βάρος ακόμα μερικών δέντρων…

Η κινητοποίηση των κατοίκων για τη διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων είναι η μόνη δυνατή απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεργολάβων. Και αυτό έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα με κινήσεις αντίστασης που ξεπηδούν σε πολλές γειτονιές. Μπροστά στα εφιαλτικά σχέδια για το λεκανοπέδιο των 8 εκατομμυρίων κατοίκων που προβλέπει το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, η συνένωση των επιμέρους αντιστάσεων και ο συντονισμός των πρωτοβουλιών των κατοίκων είναι απαραίτητα στοιχεία για να γίνει ο αγώνας αυτός αποτελεσματικός.

Η Ανοιχτή Συνέλευση θα συνεχίσει τη δράση της για το συγκεκριμένο χώρο στον Υμηττό, αλλά και για το άλλο ζήτημα που έχει αναδείξει, τη βίλα Ιόλα. Η επόμενη συνάντησή της είναι τη Δευτέρα 15/6 στις 7 το απόγευμα στο 3ο Γυμνάσιο Κοντοπεύκου (πίσω από τον Αγ. Δημήτριο). Ανακοινώσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης και ανταποκρίσεις από τη δράση της υπάρχουν στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.com