Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Ιουν 2009

Προεκλογική καμπάνια για αποχή από τις Ευρωεκλογές

Για άλλη μία φορά σε προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών, το ΚΚΕ(μ-λ) παρέμβηκε δυναμικά για να προπαγανδίσει όσο πιο μαζικά γινότανε τη θέση της αποχής από την κοροϊδία των ευρωεκλογών. Η οργάνωση κινήθηκε δραστήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε πολλές επαρχιακές πόλεις με δεκάδες χιλιάδες προκηρύξεις, αφίσες, αεροπανό, περίπτερα και όπου ήταν δυνατόν με παρεμβάσεις στα ΜΜΕ. Όλη αυτή η καμπάνια έδειξε για άλλη μια φορά, αλλά ειδικά σ’ αυτές ότι πολύ κόσμος πλέον διαπιστώνει την απάτη όχι μόνο της εκλογικής διαδικασίας αλλά και της δημοκρατικής επίφασης του ιμπεριαλιστικού σχηματισμού της ΕΕ. Συγχρόνως στη φετινή προεκλογική καμπάνια διαπιστώθηκε επίσης η επιμονή διαφόρων δυνάμεων της Αριστεράς όχι μόνο να απαξιώσουν τη θέση της αποχής, διότι τα επιχειρήματα ήταν τόσο ρηχά που δεν έφταναν, αλλά να κατηγορήσουν το ΚΚΕ(μ-λ) για την καμπάνιά του: αφού κάνει αποχή γιατί παρεμβαίνει ενεργά πολιτικά και δεν κάθονται σπίτι τους; Εκφράσεις της αδυναμίας ουσιαστικής υπεράσπισης της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.


Στην Αθήνα, η παρέμβασή μας απλώθηκε στις περισσότερες συνοικίες με τακτικές παρεμβάσεις, στο κέντρο υπήρχε καθημερινή στήριξη του περιπτέρου ενώ το Σάββατο 30 Μάη πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στους δρόμους του ιστορικού κέντρου και της αγοράς (Ερμού Μοναστηράκι, Αθηνάς, Αιόλου) με ιδιαίτερη επιτυχία.

Στη Θεσσαλονίκη, εκτός από την παρέμβαση στις γειτονιές και στο κέντρο με το περίπτερο, διοργανώθηκε στις 4 Ιούνη κομματική συγκέντρωση στη Καμάρα. Αρκετά ενεργή ήταν η καμπάνια και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας και στην Ξάνθη.

Στο Βόλο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τις 26 Μαΐου και έγιναν παρεμβάσεις στο Βόλο, στη Ν. Ιωνία, σε γειτονιές και λαϊκές αγοράς, αλλά και σε χωριά, σημαντικό των καιρών ότι η οργάνωσή μας κινήθηκε αρκετά πιο δραστήρια από άλλες οργανώσεις, οι οποίες συμμετείχαν στις ευρωεκλογές. Το ίδιο έγινε και στις άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Στα Γιάννενα, διακινήθηκαν προκηρύξεις, κολλήθηκαν αφίσες, αναρτήθηκαν αεροπανό, τοποθετήθηκαν ταμπλό, έγιναν επισκέψεις και συζητήσεις σε χωριά του νομού, έτσι ώστε η πολιτική προβολή και στήριξη της αποχής από τις ευρωκάλπες δεν πέρασε απαρατήρητη. Στην πλατεία της πόλης το εκλογικό μας κιόσκι ήταν ο χώρος της σχεδόν καθημερινής παρέμβασης με υλικά και συζητήσεις, και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είδαμε να γίνονται τα γνωστά μας πολιτικά «πηγαδάκια». Η προπαγάνδιση της αποχής από τις ευρωκάλπες και κυρίως η απήχηση που έβρισκε στον κόσμο, φαίνεται ότι ανησύχησε κοινοβουλευτικούς και ριζοσπάστες «αριστερούς» που επιδόθηκαν οι μεν πρώτοι σε «επιχειρήσεις σκούπας» αφισοκατεβάσματος, οι δε δεύτεροι -λίγοι είναι αλήθεια- σε προσπάθεια συκοφάντησης της παρέμβασής μας. Ανάλογη καμπάνια έγινε και στην Άρτα.

Στα Χανιά οι ευρωεκλογές ήταν μια ευκαιρία για την κομματική οργάνωση Χανίων προκειμένου να αναπτύξει μια πλούσια δραστηριότητα και κατάφερε να φτάσει τη θέση μας σε δεκάδες χιλιάδες Χανιώτες. Βέβαια αυτή η θέσ είναι ιδιαίτερα ενοχλητική για τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, της ρεφορμιστικής αριστεράς και όχι μόνο. Γι’ αυτό και από όλες τις μεριές, σε κάθε ευκαιρία προσπάθησαν με δεκάδες γελοία «επιχειρήματα» να αποτρέψουν την αποχή λες και θα ερχόταν η συντέλεια του κόσμου, ή θα βούλιαζε η χώρα. Έτσι και τα ΜΜΕ απέφυγαν οποιαδήποτε προβολή (με ελάχιστες εξαιρέσεις ) των θέσεων του ΚΚΕ(μ-λ) .Έτσι εξηγείται και η στάση του ΚΚΕ που με «δημοκρατικό» τρόπο (!!!) μέσα σε μια νύχτα ξεκρέμασε τα αεροπανό της οργάνωσης και στη θέση τους τοποθέτησε δικά του. Σ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπήρχαν καθημερινές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα χωριά. Μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις ,κλήθηκαν εκατοντάδες αφίσες και χαρτόνια, έγιναν δεκάδες συζητήσεις. Επιτυχία επίσης σημείωσε και η ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποίησε η οργάνωση στο Εργατικό Κέντρο. Με τακτικές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης δραστηριοποιήθηκε η οργάνωσή μας και στο Ηράκλειο.

Στη Σάμο, η οργάνωση κινήθηκε αρκετά δραστήρια με παρεμβάσεις όχι μόνο στο Βαθύ και το Καρλόβασι αλλά και σε αρκετά χωριά με αφίσα και προκήρυξη, ενώ δόθηκαν συνεντεύξεις στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Παρέμβαση έγινε επίσης και στην Ικαρία.

Στη Λέσβο, η οργάνωση παρέμβηκε αυτή τη φορά αρκετά ενεργά τόσο στην Μυτιλήνη όσο και στα χωριά. Τη Δευτέρα 1 Ιούνη πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση στο κέντρο της πόλης.

Ανοικτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα με τη συμμετοχή αρκετών αγωνιστών, ως επιστέγασμα της καμπάνιας του προηγούμενου διαστήματος. Παρεμβάσεις έγιναν επίσης στους νομούς Κορινθίας και Αργολίδας.



ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Και στην περιοχή μας η οργάνωση παρέμβηκε προεκλογικά προπαγανδίζοντας την αποχή από τις ευρωκάλπες. Από τις παρεμβάσεις διέκρινε κανείς καθαρά ότι η αποχή θα ήταν επιλογή και στάση ευρύτερων στρωμάτων εργαζομένων και νεολαίας, όπως και έγινε.

Διακινήθηκαν προκηρύξεις, κολλήθηκαν αφίσες, αναρτήθηκαν αεροπανώ, τοποθετήθηκαν ταμπλώ, έγιναν επισκέψεις και συζητήσεις σε χωριά του νομού, έτσι ώστε η πολιτική προβολή και στήριξη της αποχής από τις ευρωκάλπες δεν πέρασε απαρατήρητη στην περιοχή μας.

Στην πλατεία της πόλης το εκλογικό μας κιόσκι ήταν ο χώρος της σχεδόν καθημερινής παρέμβασης με υλικά και συζητήσεις, και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είδαμε να γίνονται τα γνωστά μας πολιτικά «πηγαδάκια».

Η προπαγάνδιση της αποχής από τις ευρωκάλπες και κυρίως η απήχηση που έβρισκε στον κόσμο, φαίνεται ότι ανησύχησε κοινοβουλευτικούς και ριζοσπάστες «αριστερούς» που επιδόθηκαν οι μεν πρώτοι σε «επιχειρήσεις σκούπας» αφισοκατεβάσματος, οι δε δεύτεροι -λίγοι είναι αλήθεια- σε προσπάθεια συκοφάντισης της παρέμβασής μας.


Βόλος


Η Οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ(μ-λ) κινήθηκε δραστήρια για την προπαγάνδιση της αποχής. Στις 26 Μαΐου οργάνωσε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την περίοδο και πως βλέπει τις Ευρωεκλογές του ΚΚΕ(μ-λ).

Επίσης, έκανε μια σειρά από παρεμβάσεις στο Βόλο, στη Ν. Ιωνία σε γειτονιές και λαϊκές αγορές, αλλά και σε χωριά, όπου μοίρασε πλατιά την προκήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ), ενώ συζήτησε με πολλούς ανθρώπους της βιοπάλης για τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως ακόμα και άνθρωποι που δήλωναν πως θα ψηφίσουν, δήλωναν την απαξία τους για την Ευρωβουλή, ενώ πολύ μεγάλος ήταν ο αριθμός των ανθρώπων που δήλωναν ότι θα δε θα ψηφίσουν, όχι επειδή θα πάνε για μπάνιο (που λεφτά άλλωστε), αλλά για να δείξουν τη διαμαρτυρία τους. Κλείνοντας, θεωρούμε σημαντικό των καιρών ότι η οργάνωσή μας, που προπαγανδίζει την αποχή, κινήθηκε αρκετά πιο δραστήρια από άλλες οργανώσεις, οι οποίες συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές.


Χανιά - Ευρωεκλογές


Οι ευρωεκλογές ήταν μια ευκαιρία για την κομματική οργάνωση Χανίων προκειμένου να αναπτύξει μια πλούσια δραστηριότητα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό της ΕΕ. Η θέση της αποχής από την φάρσα των ευρωεκλογών, η ανάγκη να παλέψει ο λαός και να γίνει θέση του κινήματος το ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, η αναγκαιότητα να δυναμώσουν οι μαζικοί αγώνες κόντρα στα αποπροσανατολιστικά διλήμματα και «διεξόδους» των άλλων κομμάτων κατάφερε να φτάσει σε δεκάδες χιλιάδες Χανιώτες.

Βέβαια αυτές οι θέσεις είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, της ρεφορμιστικής αριστεράς και όχι μόνο. Γι’ αυτό και από όλες τις μεριές, σε κάθε ευκαιρία προσπάθησαν με δεκάδες γελοία «επιχειρήματα» να αποτρέψουν την αποχή λες και θα ερχόταν η συντέλεια του κόσμου, ή θα βούλιαζε η χώρα. Ετσι και τα ΜΜΕ απέφυγαν οποιαδήποτε προβολή (με ελάχιστες εξαιρέσεις) των θέσεων του ΚΚΕ(μ-λ). Ετσι εξηγείται και η στάση του ΚΚΕ που με «δημοκρατικό» τρόπο (!!!) μέσα σε μια νύχτα ξεκρέμασε τα αεροπανώ της οργάνωσης και στη θέση τους τοποθέτησε δικά του.

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπήρχαν καθημερινές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα χωριά. Μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις, κολλήθηκαν εκατοντάδες αφίσες και χαρτόνια, έγιναν δεκάδες συζητήσεις. Επιτυχία επίσης σημείωσε και η ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποίησε η οργάνωση στο εργατικό κέντρο.

Με τις παρεμβάσεις αυτές η οργάνωσή μας επεδίωξε να αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα του λαού, την ανάγκη να δυναμώσει η φωνή της αριστεράς, μέσα από το δυνάμωμα των αγώνων. Αυτές οι παρεμβάσεις αποτελούν μια παρακαταθήκη για τη δραστηριότητα που πρέπει να αναπτύξει η οργάνωση μπροστά στις καινούριες μάχες που έρχονται.