Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Οκτ 2010

Ας μην τους αφήσουμε να βγουν από την υποχρέωση!

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Σαν τρομοκρατική ενέργεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εξαγγελία της ΓΣΕΕ για γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη (αυτού του έτους!). Πόσο μάλλον όταν λίγες ημέρες νωρίτερα ο (γενειοφόρος πλέον) πρόεδρός της είχε φροντίσει να εφησυχάσει τα κυβερνητικά επιτελεία ότι απεργία δεν προβλέπεται, αφού «έχουμε κάνει πάρα πολλές κινητοποιήσεις» και «ορατές πολιτικές εναλλακτικές (ως προς το μνημόνιο) λύσεις δεν υπάρχουν».
Και, από τη μία, είναι να γελά πικρά κανείς με την κατάντια της συνδικαλιστικής ηγεσίας, αλλά, από την άλλη, με μια πιο ψύχραιμη σκέψη, η εξαγγελία της απεργίας είναι σαφής πολιτική «κωλοτούμπα» του Παναγόπουλου και ένδειξη υπαναχώρησης σε σχέση με την προηγούμενη δήλωσή του. Υπαναχώρηση που αποδεικνύει τις πιέσεις και τις αντιπαραθέσεις που δέχεται η ΠΑΣΚΕ.
Και ας μην υποτιμάμε την υποχώρηση αυτή. Το ότι προαναγγέλλεται πανεργατική απεργία -έστω και για δύο μήνες μετά, έστω και για να βγει η ΓΣΕΕ από την υποχρέωση- δίνει μια δυνατότητα. Ας την αξιοποιήσουμε πριν το ξανασκεφτούν!