Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Οκτ 2010

Ανταπόκριση από τη σημερινή πορεία ενάντια στις απολύσεις

ΑΘΗΝΑ - Τρίτη 12 Οκτώβρη 2010
Μαζική πορεία-απάντηση στην πολιτική των απολύσεων και της ανεργίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 12 Οκτώβρη το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Με πρωτοβουλία του αγωνιζόμενου σωματείου στα Ελληνικά Γράμματα, της αντίστοιχης Επιτροπής Αλληλεγγύης, του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων περίπου δύο χιλιάδες  εργαζόμενοι και νέοι διαδήλωσαν με παλμό τόσο τη στήριξή τους στο συνεχιζόμενο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα όσο και τη διάθεσή τους να αντιπαλέψουν -όπως το εννοεί ο καθένας- την πολιτική της ανεργίας, των απολύσεων και της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Στα θετικά της διαδήλωσης ο μεγάλος αριθμός συλλογικοτήτων και σωματείων, που με τα πανώ τους στήριξαν τη διαδήλωση, οι δεκάδες προκηρύξεις συμπαράστασης, αλλά -κυρίως- η μαζική παρουσία της νεολαίας, εργαζόμενης ή φοιτητικής. Στοιχείο ελπιδοφόρο, χαρακτηριστικό της αγωνίας και της οργής για τη λυσσασμένη επίθεση που δέχονται λαός και εργαζόμενοι.
Στα αρνητικά, η μηδαμινή συμμετοχή σωματείων, ενδεικτικό της φάσης και των αδυναμιών του εργατικού κινήματος, αλλά και της απαράδεκτης, παραλυτικής επιλογής της πλειοψηφίας των οργανώσεων της Αριστεράς να θυσιάσουν στο βωμό των εκλογών του Καλλικράτη την άμεση ανάγκη οργάνωσης αγώνων και αντιστάσεων.
Μαζικό και το μπλοκ της Ταξικής Πορείας η οποία στην προκήρυξή της -μεταξύ άλλων- αναφέρει:
«Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να συναινέσουν σε αυτήν την προοπτική. Καμία απόλυση δεν είναι δικαιολογημένη, καμία απόλυση δεν είναι αναπόφευκτη. Κάθε απόλυση αποτελεί πλήγμα για τους εργαζόμενους, ακόμη και γι’ αυτούς που παραμένουν στη δουλειά. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται με την άποψη «να θυσιαστούν κάποιοι για να σωθούν οι υπόλοιποι», άποψη καταστροφική, που αφήνει τους εργαζόμενους ακόμη πιο εκτεθειμένους στους χειρισμούς του κεφάλαιου και της εργοδοσίας.
Στην εποχή του μνημονίου, στην εποχή της λυσσασμένης επιθετικότητας των δυνάμεων του συστήματος, που χτυπιούνται τα πάντα, οι εργαζόμενοι έχουν μία και μόνη διέξοδο: ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ, ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!»
Η διαδήλωση που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, πορεύτηκε μέχρι το Υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς, θέλοντας να καταδείξει την πολιτική ευθύνη που φέρει ακέραια η πολιτική ηγεσία, αφού πλέον είναι στο χέρι της Υπουργού να υπογράψει ή όχι την έγκριση των ομαδικών απολύσεων στα Ελληνικά Γράμματα. Στη συνέχεια, η διαδήλωση ανηφόρισε τη Σταδίου για να καταλήξει και πάλι στα Προπύλαια, ανανεώνοντας το ραντεβού για την Τρίτη 19 Οκτώβρη το απόγευμα, ξανά στα Προπύλαια, στη συναυλία συμπαράστασης που αποφάσισε να διοργανώσει η Επιτροπή Αλληλεγγύης.
Υ.Γ. Δεν έχασε την ευκαιρία ο εκπρόσωπος της «Ελεύθερης Αττικής» του Αλαβάνου να κάνει από μικροφώνου την προεκλογική ψηφοθηρική δηλωσούλα του (δήθεν συμπαράστασης), αδιαφορώντας για την απόφαση των διοργανωτών να μιλήσει μόνο ο εκπρόσωπος του σωματείου στα Ελληνικά Γράμματα.