Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Οκτ 2010

Μαζικές παρεμβάσεις στην Teleperformance

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Στα Τηλεφωνικά Κέντρα «No Dial Zone», την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις στην Teleperformance. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συνδικαλιστές από το Εργατικό Κέντρο, από το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (Wind), από τους συμβασιούχους τηλεφωνητές του ΟΤΕ, από το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, από τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, από την Ταξική Πορεία, από την Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων, από το Δικαίωμα και από την Επιτροπή Κατοίκων Καλλιθέας Ενάντια Στα Μέτρα
Η πρόταση της Πρωτοβουλίας ήταν η πραγματοποίηση μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών στη διοίκηση της εταιρίας, με τη συμμετοχή και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου. Μέσα από μια πλούσια συζήτηση και αφού ακούστηκαν πολλές προτάσεις στήριξης και δράσης, αποφασίστηκαν καταρχήν μαζικές παρεμβάσεις στην πρωινή και απογευματινή βάρδια της Δευτέρας 4 Οκτώβρη, οι οποίες έγιναν με σημαντική επιτυχία ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους για την ανάγκη οργάνωσης στο χώρο δουλειάς
Παρόλαυτά, η εργοδοσία συνεχίζει τις προκλήσεις. Συγκεκριμένα, απέλυσε εργαζόμενη που είχε αρνηθεί να υποβάλει παραίτηση προκειμένου να μετακινηθεί σε άλλη θυγατρική εταιρία (όπως απαιτούσε η εργοδοσία), ενώ εκτοξεύονται απειλές και προς άλλους εργαζόμενους που είχαν κάνει το ίδιο.
Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Στα Τηλεφωνικά Κέντρα «No Dial Zone» συνεχίζει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, θέτοντας σαν αίτημα τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, αλλά και ενημερώνοντας τους συναδέλφους για τις επιδιώξεις της εργοδοσίας (εντατικοποίηση, τρομοκρατία, πειθάρχηση, μπάρες ασφαλείας και έλεγχος προσωπικών αντικειμένων κ.ά.)
Σαν επόμενο βήμα της, καλεί όλους του εργαζόμενους στα τηλεφωνικά κέντρα στη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, τις απολύσεις και την επισφάλεια, την Τρίτη 12 Οκτώβρη, 18:30 στα Προπύλαια που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες.
Εντύπωση προκαλεί η μέχρι στιγμής στάση του ΕΚΑ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Παρότι καλέστηκαν από την πρώτη στιγμή, να στηρίξουν τις παρεμβάσεις αυτές, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Παρότι τα πραγματικά προβλήματα εντείνονται και προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα (νέες εργασιακές σχέσεις, ενοικίαση εργαζομένων, απανωτές συμβάσεις ορισμένου χρόνου), το ΕΚΑ και η Ομοσπονδία αντί να τα αναδεικνύουν, προβάλλουν «θεσμικού» τύπου προτάσεις, όπως συναντήσεις με τη διοίκηση ή προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας για το αν τηρούνται τα «νόμιμα».