Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Οκτ 2010

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τα Ελληνικά Γράμματα

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ!

Αντιμέτωποι με την κάθετη άρνηση της διοίκησης του ΔΟΛ εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης. Και στην τριμερή συνάντηση της Τετάρτης 6 Οκτώβρη που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας, οι εκπρόσωποι του ΔΟΛ αρνήθηκαν τη παραμικρή υποχώρηση στα αιτήματα των εργαζομένων. Ακόμη και σε αυτές τις προτάσεις του Υπουργείου να καλύψουν τις θέσεις κάποιων εργαζομένων με σοβαρά προβλήματα υγείας ή κάποιων που βρίσκονται πολύ κοντά στη σύνταξη, η απάντηση ήταν αρνητική.
Ο ΔΟΛ θέλοντας να δείξει «ποιος κάνει κουμάντο» και έχοντας την επίσημη κυβερνητική πολιτική με το μέρος του, επιμένει στη γραμμή των απολύσεων. Όχι μόνο δεν κάνει πίσω σε ό,τι αφορά τα Ελληνικά Γράμματα, αλλά προχωρά και σε δεκάδες ακόμη απολύσεις διοικητικού προσωπικού, ενώ συνεχίζει να εκβιάζει τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα.
Είναι και αυτά μια απόδειξη της σημασίας που έχει η στήριξη του αγώνα στα Ελληνικά Γράμματα. Ενός αγώνα δύσκολου, που αποτελεί απευθείας σύγκρουση με έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες εξουσίας στη χώρα.
Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα, αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά και την άσκηση πίεσης προς την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας το οποίο έχει τον τελευταίο λόγο στην υπογραφή ή όχι των ομαδικών απολύσεων. Παράλληλα, αποφάσισαν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Αθήνας.
Μετά απόλα αυτά μεγάλη σημασία αποκτά το συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Τρίτη 12 του Οκτώβρη (Προπύλαια, 6:30 μ.μ.) ενάντια στις απολύσεις στα Ελληνικά Γράμματα και γενικότερα ενάντια στην πολιτική της ανεργίας και των απολύσεων. Στο συλλαλητήριο που καλούν το Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης, το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, στόχος είναι να συμμετάσχουν και άλλοι κλάδοι και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν απολύσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο δίκτυο επαφής και κοινής δράσης γύρω από το τεράστιο αυτό ζήτημα.