Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Οκτ 2010

Ελληνικά Γράμματα

Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις, κι αυτό το 15νθήμερο, των εργαζόμενων των Ελληνικών Γραμμάτων. Με αποκορύφωμα τη διαδήλωση την Τρίτη 12/10 και τη συναυλία την Τρίτη 19/10. 
Και οι δύο κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν από τη Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στα Ελληνικά Γράμματα, την Επιτροπή Αλληλεγγύης, το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής και το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων. 
Και στις δύο περιπτώσεις εργαζόμενοι και νέοι διαδήλωσαν με παλμό τόσο τη στήριξή τους στο συνεχιζόμενο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα, αλλά και συνολικά στον ΔΟΛ, όσο και τη διάθεσή τους να αντιπαλέψουν, όπως το εννοεί ο καθένας, την πολιτική της ανεργίας, των απολύσεων και της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Στα θετικά της διαδήλωσης ο μεγάλος αριθμός συλλογικοτήτων και σωματείων, που με τα πανό τους στήριξαν τη διαδήλωση, οι δεκάδες προκηρύξεις συμπαράστασης, αλλά, κυρίως, η μαζική παρουσία της νεολαίας, εργαζόμενης ή φοιτητικής. Στοιχείο ελπιδοφόρο, χαρακτηριστικό της αγωνίας και της οργής για τη λυσσασμένη επίθεση που δέχονται λαός και εργαζόμενοι. 
Στα αρνητικά, η μηδαμινή συμμετοχή σωματείων, ενδεικτικό της φάσης και των αδυναμιών του εργατικού κινήματος, αλλά και της απαράδεκτης, παραλυτικής επιλογής της πλειοψηφίας των οργανώσεων της Αριστεράς να θυσιάσουν στο βωμό των εκλογών του Καλλικράτη την άμεση ανάγκη οργάνωσης αγώνων και αντιστάσεων. 
Εξελίξεις, που οι εργαζόμενοι τις χαρακτηρίζουν ως μικρές νίκες, είχαμε και στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων. Κατ’ αρχήν η εργοδοσία δεσμεύτηκε ότι οι 8 εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες δεν θα μείνουν χωρίς δουλειά και πως θα απορροφηθούν σε άλλες θέσεις του ΔΟΛ.
Το δε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων και να παρατείνει τις διαβουλεύσεις για είκοσι (20) μέρες, ενώ αρχικά το είχε αρνηθεί. 
Ο αγώνας των εργαζόμενων στα Ελληνικά Γράμματα απέναντι στον ΔΟΛ, έναν όμιλο με σημαντική οικονομική αλλά και πολιτική επιρροή, συνεχίζεται αμείωτος. Οι ανακοινώσεις αλληλεγγύης πολλαπλασιάζονται. Αυτό που χρειάζεται είναι να αποκτήσει ακόμη πιο μαζικά χαρακτηριστικά από αυτά που ήδη έχει.