Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Οκτ 2010

Γυρίζουμε την πλάτη στον Καλλικράτη – Αποχή από τις εκλογές

Πολιτικές Εκδηλώσεις του ΚΚΕ(μ-λ

Πρέβεζα: Παρασκευή 22/10, 8μμ, Εργατικό Κέντρο

Άρτα: Σάββατο 23/10, 8μμ, ΞενοδοχείοΚρόνος

ΒόλοςΗ οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ (μ-λ) έχοντας ξεκινήσει εξορμήσεις στο κέντρο, στις γειτονιές, σε εργασιακούς χώρους και λαϊκές αγορές της πόλης, προσπαθεί να έρθει σε επαφή με όσο το δυνατό  περισσότερους εργαζόμενους και νέους, θέτοντας το ζήτημα της Αντίστασης και της διεξόδου στο κίνημα απέναντι στις αυταπάτες, τον αποπροσανατολισμό και την απογοήτευση που σπέρνουν τόσο οι παράγοντες του συστήματος  όσο και οι διάφορες ρεφορμιστικές ηγεσίες.
Στα πλαίσια αυτά θα διοργανωθεί συζήτηση την Πέμπτη 21 Οκτώβρη 8μμ, στο Χώρο ΚινημάτωνΣτέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33) με κεντρικά ζητήματα «Αντίσταση στην επίθεση - Όχι στον ΚαλλικράτηΗ διέξοδος στο κίνημα». 
Στόχος των παρεμβάσεων και των συζητήσεων είναι να μεγαλώσει το ρεύμα μέσα στον εργαζόμενο λαό που θα γυρίσει τις πλάτες στις εκλογές του Καλλικράτη και θα στραφεί στην οργάνωση της πάλης του ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησηςΔΝΤΕΕ

Ηράκλειο Κρήτης: πολιτική εκδήλωση-συζήτηση του ΚΚΕ (μ-λ) τη Δευτέρα 25/10/2010, στις 19:00 μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου με θέμα: “Αντίσταση στην επίθεση - Οχι στον Καλλικράτη - Η διέξοδος στο κίνημα”.


Ξάνθη: Η επίθεση ΔΝΤ-ΕΕ-Κυβέρνησης συνεχίζεται.Να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της!

Με το παραπάνω σύνθημα η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 30/9. Αρκετές δεκάδες εργαζόμενοι και νέοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια έκαναν μια μικρή αλλά ζωντανή και με πολύ παλμό πορεία στην αγορά της πόλης. Ήταν μια πρώτη κινητοποίηση στη νέα χρονιά, απάντηση στην αδράνεια της «επίσημης συνδικαλιστικής ηγεσίας», που προπαγανδίστηκε τις προηγούμενες μέρες με χιλιάδες προκηρύξεις και αφίσες
Μετά την πορεία έγινε μαζική συνέλευση της Πρωτοβουλίας, με θέμα πολιτικές εκτιμήσεις, απολογισμός της προηγούμενης δράσης και προγραμματισμός παρεμβάσεων. Αναπτύχθηκε σοβαρός προβληματισμός για μια σειρά θέματα λειτουργίας και δράσης της Πρωτοβουλίας και σαν πρώτες ενέργειες αποφασίστηκαν η δημιουργία ιστοσελίδας, η διοργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης στις 7 Οκτώβρη (ημέρα απεργίας της ΑΔΕΔΥ) 10:30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο και παρεμβάσεις (μετά την απεργία) για το ζήτημα των απολύσεων και της ανεργίας που παίρνουν τραγικές διαστάσεις. Προσπάθεια θα γίνει μέσα από παρεμβάσεις στην αγορά, σε εργασιακούς χώρους, στον ΟΑΕΔ και αλλού να συναντηθούμε με τον κόσμο που πλήττεται, να αφουγκραστούμε τα προβλήματά του, να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, να βοηθήσουμε στην εκδήλωση αντιστάσεων.
Επίσης στη συνέλευση αποφασίστηκε να εξεταστεί η διοργάνωση ενός διημέρου μέσα στον Οκτώβρη, με συζητήσεις, μουσικές εκδηλώσεις κ.λπ. Θέματα συζήτησης που προτάθηκαν ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων ανάμεσα σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες και επιτροπές της βόρειας Ελλάδας, που θα κληθούν να συμμετάσχουν, ο Καλλικράτης ως εργαλείο της επίθεσης σε θέματα εργασιακά, υγείας και παιδείας κ.λπ