Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Οκτ 2010

Η δίωξη του Παναγιώτη Χιονίδη είναι πολιτική και ξεχειλίζει το ποτήρι!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εξελίσσεται μια ιδιότυπη δίωξη απέναντι σε έναν εργαζόμενο, σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές της Πάτρας. Ο Παναγιώτης Χιονίδης είναι γνωστός στην περιοχή αλλά και γενικότερα ως βασικός συντελεστής του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας» και όχι μόνο. Έχει ένα πάθος με τον πολιτισμό, ένα πάθος για τα κοινά, ένα πάθος για το τι είναι πραγματικά σωφρονισμός στις «κλούβες» των φυλακών, όπου συχνά δεν σωφρονίζονται αλλά στοιβάζονται άνθρωποι.
Κατηγορείται για περιστατικά που δήθεν έγιναν από αυτόν, τα οποία όμως δεν αποδεικνύονται. Κατηγορείται ότι δήθεν απείχε από τα καθήκοντά του, όταν συμμετείχε για λίγη ώρα σε γενική συνέλευση του σωματείου όπου ανήκει. Μια τέτοια πράξη όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί αποχή από τα καθήκοντα ενός εργαζόμενου, που τυχόν θα καθιστούσε τις συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις του πειθαρχικώς κολάσιμες, αλλά αποτελεί δημοκρατικό χρέος και συλλογικό καθήκον, «καθότι αποτελεί άσκηση συνταγματικού δικαιώματος».
Η δίωξη αποτελεί προσπάθεια φίμωσης άλλων φωνών στο συνδικαλιστικό χώρο των φυλακών. Επειδή όμως ο Παναγιώτης Χιονίδης είναι και άνθρωπος του πολιτισμού στον ελεύθερο χρόνο του, η δίωξή του είναι και εvρύτερα πολιτική.
Τα διοικητικά στελέχη των φυλακών ουσιαστικά τον απείλησαν ότι αν πάει στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου του, στο οποίο ήταν και υποψήφιος, θα τον «τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί»! 
Ο συνάδελφος τι όφειλε να κάνει; Να υποκύψει στις διοικητικές απειλές και να μη συμμετάσχει στη συνέλευση; Ως άνθρωπος του συλλογικού χρέους και του πολιτισμού συμμετείχε και δεν υπέκυψε στις «προτροπές»…
Η δίωξη πήρε και εvρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, αφού πριν τελειώσει το τυπικό της μέρος, το «Υπουργείο Δικαιοσύνης» επιδιώκει να τον εξοντώσει ηθικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά, εργασιακά, οικονομικά. Του επέβαλε εξοντωτικό «οικονομικό πρόστιμο στο βασικό μισθό.
Η πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της περιοχής δεν θ' αφήσει αναπάντητη αυτήν την τρομοκρατία που ξετυλίγεται και σε άλλους εργασιακούς χώρους και έχει στόχο «προεπιλεγμένους» συνδικαλιστές. Σε μια εποχή που η χώρα, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και οι ανήμποροι σπρώχνονται στο μαύρο σκοτάδι του παρελθόντος και στην ατομική λειτουργία της ζωής, εμείς θα αντιτάξουμε την αλληλενγύη, τη συλλογικότητα, την αντίσταση και τη δημιουργία των όρων για την ανατροπή των σχεδιασμών του κεφαλαίου.
Να σταματήσει η πολιτική δίωξη πάραυτα. Το ποτήρι ξεχειλίζει


1. Σωματείο εργαζομένων στα Ε.Α.Σ. (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου
2. Σύλλογος προσωπικού ΔΕΥΑΠ
3. Σωματείο εργαζομένων στη φύλαξη Πελοποννήσου, Στερεάς, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων
4. Σωματείο μαγείρων, βοηθών και λοιπού προσωπικού
5. Σωματείο σερβιτόρων καφεζαχαροπλαστείων Ν. Αχαΐας «Η Ανάσταση»
6. Σωματείο εργαζομένων στο ΠΟΡTΟ- ΡΙΟ
7. Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάτρας και περιοχής Αχαΐας «Η Ενότητα»
8. Σύλλογος υπαλλήλων Δήμου Πάτρας
9. Ένωση υπαλλήλων τύπου και γραφικών τεχνών Ν. Αχαΐας
10. Σύλλογος έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού ΤΕΙ "Αρτιν Δανελιάν"
11. Σωματείο πληρωμάτων ασθενοφόρων (ΕΚΑΒ) ΓΠεριφέρειας
12. Σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων
13. Σωματείο συμβασιούχων Ν. Αχαΐας «δικαίωμα στην εργασία»
14. Α´ ΕΛΜΕ Αχαΐας
15. Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας
16. Σωματείο οδηγών Δήμου Πάτρας
17. Σωματείο εργαζομένων στην ΑΒΕΞ
18. Σωματείο καθαριότητας Δήμου Πάτρας
19. Σύλλογος υπαλλήλων περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
20. Ένωση ιατρών νοσοκομείων Αχαΐας
21. Ένωση μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων διπλωματούχων ανωτάτων σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ)
22. Σύλλογος νοσηλευτών-τριών Αχαΐας
23. Πανελλαδικό κλαδικό σωματείο εργαζομένων προσωπικού ασφαλείας 
24. Σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Πάτρας 
25. Σωματείο εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων εργαζομένων στην κατασκεvή του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος- «Η ΓΑΛΑΡΙΑ»