Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Ιουλ 2013

Για τη συγκέντρωση για την ανεργία στην Ελευσίνα

Συγκέντρωση για την ανεργία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1-7-2013 στην Ελευσίνα, στην Πλατεία Ηρώων από φορείς του Θριασίου Πεδίου(Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα)και δημοτικούς «αντιμνημονιακούς» συνδυασμούς(βλ.ΣΥΡΙΖΑ), το εργατικό κέντρο Ελευσίνας και εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ.
Στη συγκέντρωση αυτή, οι μόνοι που έλειπαν ήταν οι άνεργοι. Γιατί, καθώς φαίνεται, μπορούν άλλοι να μιλούν για αυτούς, χωρίς αυτούς! Κι αυτά που λένε, μαργαριτάρια. Σκοπός όλων ήταν να αυτοπροβληθούν σαν υπερασπιστές των ανέργων μέσα από κοινωνικά παντοπωλεία(πόσους θα ταΐσουν και με ποια κριτήρια;) και ιατρεία(όταν διαλύονται όλες οι δομές υγείας στην περιοχή), μέσα από δικηγόρους(για να διαγραφούν χρέη)και συσσίτια. Μέχρι και για μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας μίλησαν, την ώρα που διαλύεται κάθε ψήγμα δωρεάν παιδείας.
Φυσικά, εκλογές «πλησιάζουν», να μην είμαστε έτοιμοι να μαζέψουμε ψηφαλάκια; Η πολιτική διέξοδος φθάνει σε λίγο!
Το μόνο που δεν αναδείχθηκε ήταν το ποιος ευθύνεται για τη γιγάντωση της ανεργίας σήμερα, που δεν είναι άλλος από το ίδιο το σύστημα. Σε περιόδους κρίσης, ειδικά, πετάει εκατομμύρια ανθρώπους στα αζήτητα της ανεργίας,χωρίς να υπολογίζει το κόστος σε ανθρώπινες ζωές των ίδιων και των οικογενειών τους, οι οποίες δεν έχουν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες.
Από απόσταση παρακολουθούσαν αμήχανοι και ανήσυχοι για το μέλλον κάποιοι συμπολίτες που μας εξέφρασαν, στην παρέμβαση που κάναμε ως Ταξική Πορεία, το θυμό τους για όλες αυτές τις φιέστες οι οποίες διοργανώνονται από ανθρώπους που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν την τεράστια σημασία αυτού του προβλήματος.
Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τέτοιες κινήσεις. Μόνο με τους κοινούς αγώνες εργαζομένων-ανέργων, για να διεκδικήσουμε δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πανευρωπαϊκές συσκέψεις για την ανεργία. Προγράμματα και προτάσεις που προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στο διογκούμενο πρόβλημα της ανεργίας, Και τα νούμερα αμείλικτα! Πάνω από 27% το επίσημο ποσοστό ανεργίας και 65% στους νέους. Το καπιταλιστικό σύστημα που σε περιόδους κρίσης η ανεργία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, είναι αυτό που δημιούργησε το πρόβλημα. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, που όλο αυτό το διάστημα έχουν πρωτοστατήσει στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων και ελαστικών σχέσεων εργασίας, καθώς και αναρίθμητες ιδιωτικές εταιρείες, απολύουν εργαζόμενους με δικαιώματα, για να προσλάβουν από τα σκλαβοπάζαρα των ΚΟΧ και ΜΚΟ, φθηνό, ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό.
Οι πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν τη διαχείριση αυτού του σάπιου συστήματος ψαρεύουν ψηφοφόρους, Με προτάσεις για κοινωνικά παντοπωλεία, για προγράμματα ΜΚΟ, για συλλογικές κουζίνες και παζάρια αλληλεγγύης (αλήθεια πόσες χιλιάδες στόματα μπορούν να θρέψουν; Και που αλήθεια βρίσκουν τα χρήματα να παριστάνουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες τους ελεήμονες;) Άλλοι πάλι, με λογικές αυτοδιαχείρισης και αυτοδιάθεσης, διαλύουν κάθε λογική διεκδίκησης δικαιώματος
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, αντί να προασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας και να εναντιώνονται στις συνθήκες σύγχρονης δουλείας, μετατρέπονται σε εργοδότες ιδρύοντας ΜΚΟ και προσλαμβάνοντας υπενοικιαζόμενους ανέργους. Πατώντας πάνω στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι να στηρίξουν τις οικογένειες τους και την ίδια τους τη ζωή, τους μετατρέπουν σε αντικείμενα εκμετάλλευσης.
Οι ουρές ανέργων πολλαπλασιάζονται και οι απολύσεις που θα ακολουθήσουν από το δημόσιο τομέα, με κλεισίματα σχολείων, νοσοκομείων και οργανισμών, θα κάνουν ακόμα πιο τραγική την κατάσταση. Η αρχή που έγινε με την ΕΡΤ που μέσα σε ένα απόγευμα πέταξε 2656 εργαζόμενους στο δρόμο, δείχνει την κατεύθυνση για ο, τι ακολουθήσει.
Σε αυτό το καταθλιπτικό τοπίο, κάποιοι προσπαθούν να παρουσιαστούν σαν Μεσσίες, που θα διαχειριστούν το σύστημα προς όφελος μας. Καμιά αυταπάτη!
Οι άνεργοι θα κερδίσουν το δικαίωμα τους στη δουλειά και στη ζωή, μόνο μέσα από την οργάνωση της πάλης τους, δίπλα στους εργαζόμενους, μέσα στο μαζικό κίνημα, σε κάθε γειτονιά
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1. Ταμείο ανεργίας για όλο το διάστημα χωρίς προϋποθέσεις.

2. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειες τους.

3. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τα χαράτσια

4. Καμιά κατάσχεση σπιτιών για χρέη προς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

5. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό!!

6. Καμιά κατάσχεση σπιτιού για οφειλές στις τράπεζες.

7. Δωρεάν εισιτήρια συγκοινωνιών για τους ανέργους.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Ταξική Πορεία