Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Οκτ 2013

Απεργία στην InMaint

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην InMaint διεκδικώντας να παρθούν πίσω οι τρεις ανακοινωμένες απολύσεις, να μη γίνει καμία μείωση μισθού, να γίνει αποδεκτή η ΣΣΕ των ηλεκτροτεχνιτών, να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής στο χώρο εργασίας. Η εταιρεία είναι θυγατρική του ομίλου εταιρειών της INTRACOM και αναλαμβάνει εργολαβικά την τεχνική υποστήριξη τραπεζών, νοσοκομείων και άλλων επιχειρήσεων. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, η διοίκηση ανακοίνωσε την απόλυση τριών εργαζομένων και απείλησε να προχωρήσει σε νέες άμεσες απολύσεις όσο και σε μειώσεις μισθών 15-20%. Οι μειώσεις αυτές δεν είναι οι πρώτες μέσα στη χρονιά και αφορούν μισθούς ήδη χαμηλούς. Οι διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου δε χάνουν ευκαιρία να εφαρμόσουν μειώσεις και απολύσεις σε όλα σχεδόν τα κομμάτια εργαζομένων του ομίλου, εκμεταλλευόμενοι όποια νέα δυνατότητα τούς δίνουν οι ψηφισμένοι αντεργατικοί νόμοι. Οι μειώσεις μισθών σε όλες τις εταιρείες, κάθε χρόνο, είναι πια δεδομένη, το τετραήμερο εργασίας εφαρμόστηκε ήδη στην Intracom Defense και όποια συλλογική σύμβαση έληγε, σήμαινε και παραπάνω μειώσεις για το αντίστοιχο κομμάτι εργαζομένων. Την ίδια γραμμή ακολούθησε και η διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ. Με την «ευκαιρία» της λήξης της ΣΣΕ των ηλεκτροτεχνιτών, που αποτελούν σημαντικό βασικό κομμάτι των εργαζομένων, τον προηγούμενο Μάιο, αποφάσισε δραστικές μειώσεις για όλους σχεδόν τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι, με γενική συνέλευση, ομόφωνα αποφάσισαν 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 7/10 και μετά από νέα στάση εργασίας και γενική συνέλευση την Τρίτη 8/10 αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία Τετάρτη 9/10 και Πέμπτη 10/10. Η απεργία είχε σχεδόν καθολική συμμετοχή, πράγμα το οποίο ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, εξαιτίας του διαφορετικού χώρου εργασίας των εργαζομένων. Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων, οι οποίοι καθημερινά παρευρίσκονται στις συγκεντρώσεις - περιφρουρήσεις, στην πύλη της εταιρίας. Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσουμε ότι η δεύτερη 48ωρη απεργία πραγματοποιήθηκε με απειλές από την πλευρά της διοίκησης, που έκανε μήνυση στο σωματείο, για την κήρυξη της απεργίας ως καταχρηστικής. Η απόφαση μάλιστα του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική για το σωματείο, κρίνοντας ότι η απεργία θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί 3 μέρες νωρίτερα!
Μετά από νέα ανακοίνωση της εταιρείας, την Τρίτη 16/10, για ακόμα 7 απολύσεις, καθώς και την επιμονή της στις μειώσεις μισθών, είναι κρίσιμο και ανοιχτό ζήτημα η συνέχιση των κινητοποιήσεων από την πλευρά των εργαζομένων, παρά την τρομοκρατία. Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του αγώνα αυτού, σημαντικό θα είναι και το άνοιγμά του στους υπόλοιπους εργαζομένους του ομίλου, για τους οποίους τα ζητήματα των απολύσεων και μειώσεων δεν είναι πια καθόλου ξένα.