Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουλ 2011

Μήνυσε το ΔΣ των νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης η διοίκηση του νοσοκομείου!

Στις 10 Μαρτίου η Ένωση Γιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης με έγγραφό της προειδοποίησε τη διοίκηση του νοσοκομείου για ακατάλληλα έως επικίνδυνα για χρήση στους ασθενείς υγειονομικά υλικά, όπως ρινογαστρικοί καθετήρες, ουροσυλλέκτες, κλιπ ομφαλίου λώρου (μανταλάκια), φλεβοκαθετήρες κ.λπ. Η διοίκηση όχι μόνο δεν προβληματίστηκε με αυτή την αναφορά, αλλά προχώρησε σε μήνυση των γιατρών για συκοφαντική δυσφήμιση! Δυστυχώς οι φόβοι των γιατρών λίγους μήνες μετά επαληθεύτηκαν. Στις 25 Ιούνη σημειώθηκαν τρία περιστατικά αιμορραγίας νεογέννητων επειδή τα μανταλάκια του ομφαλίου λώρου ήταν χαλασμένα. Το ένα μάλιστα νεογέννητο σώθηκε «σαν από θαύμα».
Παραλίγο τραγωδία στις 25 Ιουνίου

Νεογέννητο αιμορραγεί από τον ομφαλό του λίγες ώρες μετά τη γέννηση, γιατί το μανταλάκι ήταν χαλασμένο. Τοποθετείται και δεύτερο –χαλασμένο και αυτό! Ευτυχώς το τρίτο λειτουργούσε, είχε όμως ήδη χάσει το μισό του αίμα! Με υπεράνθρωπη προσπάθεια οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες κατόρθωσαν σαν από θαύμα να το σώσουν. Είκοσι ημέρες πριν, ελικόπτερο τύπου «Σούπερ πούμα» μετέφερε τον πρόεδρο της Βουλής, Πετσάλνικο, που είχε πνευμονία, από την Καστοριά στην Αθήνα! Μια πάθηση που αντιμετωπίζεται άνετα σε κάθε ελληνικό νοσοκομείο. Η κυβέρνηση ξόδεψε χιλιάδες ευρώ χωρίς να υπάρχει ιατρική ένδειξη για τον Πετσάλνικο και παραλίγο να στείλει στον θάνατο το νεογέννητο για λίγα σεντς (λεπτά)!
Και ενώ θα περίμενε κανείς από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου αν όχι να προβληματιστούν για τις ολέθριες συνέπειες της πολιτικής των περικοπών στην ποιότητα της περίθαλψης, τουλάχιστον να σωπάσουν, αυτοί προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του ΔΣ της Ένωσης Γιατρών που είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα! Στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν κάθε επιστήμονα και άνθρωπο που υπερασπίζεται την αλήθεια, το δίκιο και τα συμφέροντα των ασθενών.
Την εποχή του μνημονίου και της τρόικας, τώρα που η υγεία γίνεται εμπόρευμα, η ασφάλιση και η περίθαλψη πετσοκόβονται, η δωρεάν παιδεία διαλύεται, το μεροκάματο εξανεμίζεται, η ανεργία φουντώνει και η φτώχεια εξαπλώνεται, την εποχή δηλαδή που προέχει η «μείωση του ελλείμματος» και η «αποπληρωμή του χρέους», δεν μετρούν τα στοιχειώδη δικαιώματα, δεν μετράει η επιβίωση του λαού, δεν μετράει ούτε αυτή η ίδια η ζωή. Το μόνο που μετράει είναι τα συμφέροντα των «δανειστών» και το κέρδος των αρπακτικών του κεφαλαίου.
Να αποσυρθεί τώρα η μήνυση κατά των γιατρών! Κανένας συμβιβασμός με την κυβερνητική εγκληματική πολιτική στην υγεία! Αγώνας για την ανατροπή του μνημονίου!
Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης
(http://prwtovouliaantistasisxanthis.blogspot.com
prwtovouliaantistasisxanthis@gmail.com)
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών, που λειτουργεί με συνελεύσεις, προσπαθώντας να συμβάλει στην ανάπτυξη των αγώνων, της λαϊκής αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης