Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουλ 2011

Ακρωτήρι Χανίων: Περιοχή υπό αμερικανονατοϊκή κατοχή

Στην περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων βρίσκονται οι αμερικανονατοϊκές βάσεις Μαραθιού–Σούδας (ναυτική) και Μουζουρά (αεροπορική). Συνήθης πρακτική τα τελευταία χρόνια είναι η αναγκαστική απαλλοτρίωση νέων εκτάσεων περιμετρικά των βάσεων για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών για επέκταση των δραστηριοτήτων τους. Να θυμίσουμε ότι επανειλημμένα πρωτοκλασάτοι παράγοντες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, πρόεδροι των ΗΠΑ, πρέσβεις στην Ελλάδα και άλλοι έχουν επισημάνει τον καθοριστικό ρόλο των βάσεων αυτών στους πολέμους ενάντια στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη. Τον καθοριστικό και αναντικατάστατο ρόλο αυτών των βάσεων ως ορμητηρίου, ως χώρου ανεφοδιασμού σε καύσιμα, πολεμοφόδια κ.λπ., ως τόπου ελλιμενισμού πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων και υποβρυχίων, ως αποθηκών πυρομαχικών.
Ως επιχειρησιακό κέντρο σχεδιασμού των δολοφονικών επιχειρήσεών τους. Ο ανηλεής βομβαρδισμός της Λιβύης είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αν και δεν αναφέρεται πια σχεδόν καθόλου στις ειδήσεις των ΜΜΕ, εμείς που ζούμε εδώ στα Χανιά γινόμαστε αυτήκοοι μάρτυρες κάθε βράδυ από τις 11 μέχρι τα ξημερώματα του ανατριχιαστικού βόμβου, μέσα στην ησυχία της νύχτας, των πολεμικών αεροσκαφών. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πολεμικές πτήσεις δημιουργούν προβλήματα στις πτήσεις τσάρτερ της τουριστικής περιόδου που διανύουμε.
Τελευταίο προκλητικό επεισόδιο είναι οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις πάνω σε μια λωρίδα γης 28 χιλιάδων τετρ. μέτρων ανάμεσα στη ναυτική βάση και την αεροπορική βάση για την εγκατάσταση ενός νέου αγωγού μεταφοράς κηροζίνης. Στις καταγγελτικές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας –αντιιμπεριαλιστικών, αντιπολεμικών, φιλειρηνικών κινήσεων- ήρθε να προστεθεί (!!!) και του νέου καλλικρατικού δήμου Χανίων με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Σκουλάκη. Διαφωνεί, λέει, με την κυβέρνηση στο χαρακτηρισμό των 28 στρεμμάτων σαν κρατικής περιουσίας και επιμένει να χαρακτηριστεί δημοτική και βέβαια να παραχωρηθεί στους Νατοϊκούς αλλά με υλικά ανταλλάγματα, όπως αποζημιώσεις και ανταποδοτική «ανάπλαση» της γύρω περιοχής. Επίσης ο πρώην δήμαρχος του Δήμου Ακρωτηρίου είχε ζητήσει να συμβάλει η αμερικάνικη βάση στην κατασκευή του αποχετευτικού του Ακρωτηρίου. «Ξεπουλάμε που ξεπουλάμε την πατρίδα (για να τη σώσουμε) να μην πάρουμε και κάτι σαν αντάλλαγμα;»