Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Ιουλ 2011

Για το λαό αυτής της χώρας, η Χίλαρι Κλίντον, εκπρόσωπος των ΗΠΑ, είναι

ανεπιθύμητη!
Με μπόλικο θράσος η εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Χίλαρι Κλίντον αποφάσισε, να επισκεφτεί τη χώρα και την περιοχή της ανατ. Μεσογείου. Σε μια περίοδο που οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου ξεσηκώνονται μαζικά ενάντια στα δεινά που φέρνει η κρίση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, σε μια περίοδο που οι αραβικοί λαοί εξεγείρονται ενάντια στα φασιστικά καθεστώτα-ανδρείκελα που έχουν επιβάλει εδώ και δεκαετίες οι ιμπεριαλιστές, με πρώτους και “καλύτερους” τις ΗΠΑ, η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον αποτελεί πραγματική πρόκληση.
Όχι βέβαια για το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) που αναζητά στην επίσκεψη αυτή στήριξη προκειμένου να καλύψει τις ρωγμές που δημιούργησε η αποφασιστική κινητοποίηση των λαϊκών μαζών. Αυτοί που πρόθυμα στηρίζουν το φασιστικό, σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ και τα συνεχιζόμενα εγκλήματά του ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, βλέπουν στην επίσκεψη Κλίντον ένα σημαντικό πολιτικό στήριγμα.
Όμως, για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής, η επίσκεψη αυτή σημαίνει μόνο νέα δεινά. Σημαίνει μεγαλύτερη ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και μεγαλύτερες πιέσεις προς τα ντόπια καθεστώτα να ευθυγραμμιστούν με τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Γι’ αυτό και αποτελεί καθήκον των οργανώσεων της επαναστατικής Αριστεράς, των συλλογικοτήτων αλλά και κάθε προοδευτικού ανθρώπου να διαδηλώσουν μαζικά και συντονισμένα την αντίθεσή τους στην επίσκεψη αυτή.
Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ(μ-λ), θέλοντας να αξιοποιήσει και το κάλεσμα της συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος, προτείνει κοινή προσυγκέντρωση οργανώσεων και συλλογικοτήτων την Κυριακή 17 Ιούλη, στις 7:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, και διαδήλωση που θα περάσει από την Πλατεία Συντάγματος, ενώνοντας τις δυνάμεις της με τους εκεί συγκεντρωμένους, και θα συνεχίσει μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία.

• ΕΞΩ Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
• ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ!
• ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!
• ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!