Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Σεπ 2010

Παραμένει προφυλακισμένος ο Άρης Σειρηνίδης

Την ώρα που οι διάφοροι Μαντέληδες κυκλοφορούν ελεύθεροι με βουλεύματα, ο Άρης Σειρηνίδης παραμένει Φυλακισμένος στον Κορυδαλλό από τις αρχές του Μάη με βαρύ κατηγορητήριο, αλλά με στοιχεία που, στην καλύτερη περίπτωση, θα χαρακτηρίζονταν αστεία, αφού βασίζονται σε ταυτοποίηση DNA που βρέθηκε σε μία από τις διάσπαρτες χειρουργικές μάσκες που βρέθηκαν στα Εξάρχεια μετά από πορεία και επεισόδια που έγιναν την προηγούμενη ημέρα του περιστατικού για το οποίο κατηγορείται, δηλαδή για τον πυροβολισμό ενάντια σε κλούβα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια το καλοκαίρι του 2009.
Όπως καταγγέλλει η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Α. Σειρηνίδη» σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η συντονισμένη αστυνομική, μιντιακή και δικαστική μεθόδευση να τον ταυτίσουν με τον επονομαζόμενο «πιστολέρο με το σομπρέρο και τις σαγιονάρες», παρά τις αντίθετες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων «είναι μία κίνηση με πολλαπλούς αποδέκτες. Στοχεύει τον ίδιο, και στο πρόσωπό του, τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και ολόκληρη την αγωνιζόμενη και ανυπάκουη κοινωνία. Δημιουργεί, παράλληλα, επικίνδυνες παρακαταθήκες στο μέτωπο των πολιτικών διώξεων, αναδεικνύοντας τα επιστημονικοφανή πορίσματα περί DNA σε ρυθμιστικό παράγοντα του κατηγορητηρίου. Καθιστά κάθε εχθρό του συστήματος δυνάμει όμηρο αναπαράξιμου, κατασκευάσιμου και φερτού γενετικού υλικού.»
Όπως ενημερώνει η Πρωτοβουλία, το επόμενο διάστημα πρόκειται να εξεταστεί η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Άρη Σειρηνίδη. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Α. Σειρηνίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τις αρχές του περασμένου Μαΐου ο κοινωνικός αγωνιστής Άρης Σειρηνίδης βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας στις φυλακές Κορυδαλλού. Προϊόν μιας συντονισμένης αστυνομικής, μιντιακής και δικαστικής μεθόδευσης, η προφυλάκιση του Άρη Σειρηνίδη αποτελεί παραδειγματική περίπτωση κατασκευής κατηγορητηρίων με στόχο τη δίωξη των πολιτικών αντιπάλων στη μετά ΔΝΤ εποχή. Τα μέχρι τώρα  στάδια αυτής της επιχείρησης είναι γνωστά. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα της Ασφάλειας και των ηλεκτρονικών και έντυπων γραφιάδων της να αποδώσουν στον Άρη κατηγορίες που στόχευαν στην ηθική του σπίλωση, τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική ανασύροντας μια ξεχασμένη υπόθεση πυροβολισμού εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια το καλοκαίρι του 2009. Ο Άρης Σειρηνίδης, γνωστός για την κοινωνική και αντιεξουσιαστική του δράση, κατηγορήθηκε ως ο επονομαζόμενος «πιστολέρο με το σομπρέρο και τις σαγιονάρες». Αποδεικτικό στοιχείο, η ταύτιση γενετικού υλικού (DNA) που ελήφθη από το πορτοφόλι του Άρη με το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε μια από τις διάσπαρτες χειρουργικές μάσκες (εξαιτίας πορείας και επεισοδίων που είχαν προηγηθεί την προηγούμενη μέρα) που περισυλλέχθηκε στην περιοχή του περιστατικού.
Μόνο που το σενάριο της Αντιτρομοκρατικής πέρα από ευφάνταστο (έως και ευτράπελο) ήταν και άκρως ερασιτεχνικό. Πουθενά στη δικογραφία δεν προκύπτει ότι η χειρουργική μάσκα – το μοναδικό, υποτιθέμενο πειστήριο- ανήκε στο δράστη του πυροβολισμού, ενώ ο σωματότυπος και τα χαρακτηριστικά του δράστη που περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες βρίσκονται σε καταφανή αντίθεση με τα αντίστοιχα του Άρη. Όσο για το περίφημο γενετικό υλικό, ποτέ δεν διευκρινίστηκε ο τύπος και το είδος του, ενώ σκοπίμως αποσιωπήθηκε έκθεση του ίδιου του εργαστηρίου της Ασφάλειας, σύμφωνα με την οποία στη μάσκα-πειστήριο εντοπίστηκε γενετικό υλικό περισσότερων ατόμων.  
Υπόσταση στο εκτρωματικό σενάριο της Αντιτρομοκρατικής, εν αναμονή κάποιου «άλλου, που δεν του ήρθε», όπως ο ίδιος ομολόγησε, ανέλαβε να προσδώσει ο ανακριτής. Με νομικές ακροβασίες και παρατυπίες που προκαλούν ακόμα και αυτά τα όρια της ούτως ή άλλως ταξικής και άδικης αστικής δικαιοσύνης  διατάχθηκε η προφυλάκιση του Άρη Σειρηνίδη.
Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και κοινωνικής απονομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος, η σκευωρία εναντίον του Άρη Σειρηνίδη είναι μία κίνηση με πολλαπλούς αποδέκτες. Στοχεύει τον ίδιο, και στο πρόσωπό του, τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και ολόκληρη την αγωνιζόμενη και ανυπάκουη κοινωνία. Δημιουργεί, παράλληλα, επικίνδυνες παρακαταθήκες στο μέτωπο των πολιτικών διώξεων, αναδεικνύοντας τα επιστημονικοφανή πορίσματα περί DNA σε ρυθμιστικό παράγοντα του κατηγορητηρίου. Καθιστά κάθε εχθρό του συστήματος δυνάμει όμηρο αναπαράξιμου, κατασκευάσιμου και φερτού γενετικού υλικού.
Στο προσεχές διάστημα πρόκειται να εξεταστεί η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Άρη Σειρηνίδη. Με το φθινόπωρο της κοινωνικής οργής προ των πυλών, αυτό το φθινόπωρο-εφιάλτη για την εξουσία, η αλληλεγγύη στον Άρη Σ. αποκτά ένα ιδιαίτερο περιεχόμενο. Συγκροτεί ένα πεδίο συσπείρωσης των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας απέναντι στον αγριότερο πόλεμο που έχει κηρύξει το κεφάλαιο και το κράτος. Διατρανώνει τη διάθεση μετατροπής του φθινοπώρου της οργής σε φθινόπωρο της εξέγερσης.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ