Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Σεπ 2010

Οι απολυμένοι της ΜΕΤΚΑ ξανά στη δουλειά με ψηλά το κεφάλι

Βόλος

Μετά την απόρριψη ανακοπής των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η εργοδοσία, οι δικαιωμένοι εργάτες παρουσιάστηκαν και πέρασαν τη πύλη του εργοστασίου προκειμένου να πιάσουν δουλειά.
Η σημερινή νίκη, μετά από σχεδόν επτά μήνες αναμονής, μαχητικών διαδηλώσεων, κινητοποιήσεων, πλατιάς κοινωνικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης, προσφυγής και στα αστικά δικαστήρια, οδηγούν στη δικαίωση ότι οι τρεις απολύσεις ήταν παράνομες, καταχρηστικές και, επί της ουσίας, συνδικαλιστικές διώξεις.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων άνοιξε το Φλεβάρη το μέτωπο του αγώνα, κοινωνικοποιώντας σε όλη τη Μαγνησία το ζήτημα, οι εργάτες παρέμειναν σε αντίσκηνα στη πύλη της ΜΕΤΚΑ για πάνω από είκοσι ημέρες, κερδίζοντας πλατιά συμπαράσταση.
Παρά τη νίκη, όμως, όλα τα ζητήματα της κατάρρευσης της βιομηχανικής ζώνης μένουν ανοιχτά, καθώς η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η χρεοκοπία του δημοσίου βουλιάζει μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Τα ζητήματα για ολόκληρη την εργατική τάξη μένουν ανοικτά, καθώς σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ένα σπίτι που να μην έχει έναν και δυο ανέργους.
Ο αγώνας συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα με σχέδιο και τόλμη.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την προκήρυξη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης μετά την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων
Τη Νίκη φέρνει ο Αγώνας
Η απόφαση του δικαστηρίου, για την επαναπρόσληψη των τριών αγωνιστών εργατών, Κώστα Βογιατζή, Βασίλη Καλατζή και Αλέξη Παυλίδη, απολυμένων της ΜΕΤΚΑ από το Φλεβάρη, αποτελεί μία πρώτη σημαντική νίκη του αγώνα των εργατών στο εργοστάσιο ενάντια στην τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς για ελαστική εργασία που συνεχίζονται, μέχρι σήμερα, από την εργοδοσία. 
Με συνέχιση των απολύσεων, των «οικειοθελών» αποχωρήσεων και την τελευταία της προσπάθεια να «παγώσει» η επαναπρόσληψη των απολυμένων – που πάλι έπεσε στο κενό αφού απορρίφθηκε από το δικαστήριο- η διεύθυνση της ΜΕΤΚΑ προσπαθεί να κηρύξει τους τρεις αγωνιστές εργάτες «ανεπιθύμητους» στους συναδέλφους τους και να εκβιάσει -για άλλη μια φορά– ότι η τυχόν επαναπρόσληψή τους θα «έδιωχνε δουλειές από το εργοστάσιο».
Η νίκη των εργατών της ΜΕΤΚΑ είναι αποτέλεσμα του σημαντικού αγώνα  που έδωσαν, πρώτα από όλα, οι ίδιοι οι απολυμένοι εργάτες και του πλατιού κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε στη Νέα Ιωνία και το Βόλο.
Η νίκη αυτή αποτελεί για όλους τους εργάτες και τους εργαζόμενους στην περιοχή μας, που δοκιμάζονται από την ξέφρενη επίθεση των δυνάμεων του συστήματος ενάντια στις καταχτήσεις τους, ενάντια στο δικαίωμά τους στη δουλειά, ένα πρώτο ρήγμα, ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα της μαζικής οργανωμένης πάλης. Δείχνει ξεκάθαρα ότι ο οργανωμένος μαζικός αγώνας των εργατών μπορεί να βάλει φρένο στην τρομοκρατία και την αυθαιρεσία και να προετοιμάσει τους όρους για τη συνολική ανατροπή της επίθεσης.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων και Ανέργων χαιρετίζει όσους στάθηκαν στο πλευρό των απολυμένων εργατών, όσους συμμετείχαν στην απεργιακή περιφρούρηση έξω από το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ, στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στους δρόμους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και τους καλεί να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, της πιο πλατιάς ενεργητικής αντίστασης και αλληλεγγύης και για τους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους που σήμερα χτυπιούνται και για το σύνολο του εργαζόμενου λαού που σήμερα δέχονται την αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης- κεφάλαιου – ΔΝΤ – ΕΕ.
Ο αγώνας αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΜΕΤΚΑ ξεκαθάρισε πως ένας πραγματικός και όχι εικονικός αγώνας έχει αποτελέσματα, ξεκαθάρισε ότι οι εργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις υποταγμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατικές ηγεσίες, αλλά να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια και μόνο τότε μπορούν να πετύχουν νίκες.
Η νίκη των εργατών της ΜΕΤΚΑ πρέπει να δώσει κουράγιο και να γίνει παράδειγμα για τους εργάτες του ΚΙΟΛΕΪΔΗ, που δέχονται σήμερα την επίθεση της εργοδοσίας με την εκ περιτροπής εργασία και τις απολύσεις, στους εργάτες του περιφερειακού, απλήρωτους από την κατασκευαστική ΜΕΛΚΑ, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, στους εργάτες του ΚΑΝΑΚΗ, που ακόμη περιμένουν για πληρωμή, σε όλους τους απολυμένους εργαζόμενους από τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις της περιοχής, σε όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους ιδιωτικών και δημοτικών επιχειρήσεων, σε όλους τους εργαζόμενους που, κάτω από καθεστώς εκφοβισμού, απειλών και τρομοκρατίας, υποκύπτουν στις ορέξεις της εργοδοσίας για λιγότερη δουλειά, για λιγότερες αμοιβές, για μαύρη εργασία, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της οργάνωσης και του αγώνα και αυτός ο δρόμος μπορεί να είναι νικηφόρος.
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων
Τηλ. για επικοινωνία  6932382737-6976122210-6977213636