Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

25 Σεπ 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Οι εγγραφές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχουν ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις παρεμβαίνουν στο χώρο υποδοχής των φοιτητών με την προκήρυξη και τα υλικά τους, προσπαθώντας να δώσουν στους συμφοιτητές τους την πραγματική εικόνα του Πανεπιστημίου (εντατικοποίηση, ταξικοί φραγμοί, αντιδραστικός χαρακτήρας νόμου πλαίσιο και νέου νόμου πλαίσιο), καλώντας τους φοιτητές να αγωνιστούν και να αντισταθούν στην επίθεση που εξαπολύει το σύστημα στα δικαιώματά τους για σπουδές – δουλειά – ελευθερίες - ζωή. Μόνη διέξοδος είναι η συγκρότηση φοιτητικού κινήματος που θα παλεύει στο πλευρό του λαού για την ανατροπή της επίθεσης. 

Ολα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τη ρόδινη και ξέγνοιαστη εικόνα που θέλει να παρουσιάσει το σύστημα και οι εκπρόσωποί του στο πανεπιστήμιο (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ). Παρ' όλη την προσπάθεια που γίνεται από τη μεριά των Αγωνιστικών Κινήσεων, η παρέμβαση παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία κι αυτό γιατί οι καθεστωτικές παρατάξεις επιδίδονται στο γνωστό «παιδομάζωμα» των πρωτοετών φοιτητών, αρπάζοντάς τους στην κυριολεξία από το χέρι με στόχο να τους γράψουν στη σχολή και να τους πείσουν ότι από εδώ και μπρος «αυτοί» θα είναι δίπλα τους με σημειώσεις, πάρτι και κεράσματα. Και όλα αυτά τη στιγμή που το σύστημα, πιο ξεκάθαρα από ποτέ, επιτίθεται στη νεολαία και τις κατακτήσεις της.

Η ΠΚΣ δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα, με τη μόνη διαφορά ότι καλεί το φοιτητή να ενισχύσει το μαγαζάκι του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ, λασπολογώντας οποιαδήποτε προοδευτική αριστερή δύναμη στέκεται εμπόδιο σε αυτό.

ΑΡ.ΕΝ. και ΕΑΑΚ φέτος είναι ακόμη πιο υποτονικοί, δείχνοντας την αδυναμία και τα πολιτικά αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει. 

Ενα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι στο χώρο των εγγραφών έχει εμφανιστεί μια εταιρία που υποτίθεται ότι φτιάχτηκε από φοιτητές και δίνει εκπτωτικές κάρτες για τα μαγαζιά της πόλης έναντι του αντιτίμου των 10 ευρώ, παρουσιάζοντάς το ως τη λύση απέναντι στην κρίση.