Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

26 Σεπ 2010

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τα Ελληνικά Γράμματα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στις μεθοδεύσεις του ΔΟΛ για το κλείσιμο των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα». Στην Αθήνα, την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη το βράδυ πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής την ώρα που ξεκινούσε η πρώτη του εκδήλωση για το φετινό χειμώνα. Εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα, εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου και αλληλέγγυοι μοίρασαν εκατοντάδες προκηρύξεις στους επισκέπτες και φώναξαν συνθήματα καταγγέλλοντας τη διοίκηση του ΔΟΛ και το κλείσιμο της επιχείρησης.
Την επόμενη ημέρα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης σε συνεδρίασή της αποφάσισε την ένταση των προσπαθειών της και την έκδοση προκήρυξης και αφίσας και τη στήριξη του προγράμματος κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει το επιχειρησιακό σωματείο και το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής και που περιλαμβάνει:
- Την ΤΕΤΆΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ 24ωρη κλαδική απεργία στο χώρο του βιβλίου και συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος και Ασκληπιού). Μία ώρα μετά, στις 11:30, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα καλούν σε νέα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας όπου έχει οριστεί νέο ραντεβού για τριμερή συνάντηση, καθώς στις 22 Σεπτέμβρη η διοίκηση του ΔΟΛ δεν εμφανίστηκε με την αιτιολογία ότι δεν είχε κληθεί!!!
- Την ΠΈΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΏΒΡΗ απογευματινό συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία με προσπάθεια συνεννόησης και με άλλες επιχειρήσεις και κλάδους που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.