Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

25 Σεπ 2010

ΜΕ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το σημαντικότερο ζήτημα που έχει αναδειχτεί στο Πολυτεχνείο είναι η εφαρμογή του κομματιού του νόμου πλαίσιο για τα προαπαιτούμενα (που απαγορεύει να δώσει κανείς κάποιο μάθημα αν δεν έχει περάσει κάποια άλλα). Ταυτόχρονα, εισάγεται σεμιναριακό μάθημα με υποχρεωτικές παρακολουθήσεις. Αυτή την απόφαση πήραν βιαστικά το καλοκαίρι οι καθηγητές του ΗΜΜΥ προκειμένου να προλάβουν να φέρουν και τους καινούριους μας συναδέλφους «προ τετελεσμένων» και έχοντας ήδη διαμορφώσει ένα κλίμα.

ΠΑΣΠ και ΔΑΠ αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το ρόλο τους σαν γνήσιες παρατάξεις του συστήματος. Στηρίζουν καθεμία με τον τρόπο της την απόφαση αυτή των καθηγητών. Από τη μία η ΔΑΠ στηρίζει ανοιχτά το νόμο πλαίσιο και από την άλλη η ΠΑΣΠ υποστηρίζει ότι την απόφαση θα ανατρέψει το Συμβούλιο της Επικρατείας, κατακρίνοντας μόνο τον τρόπο που λήφθηκε η απόφαση και όχι τα ίδια τα προαπαιτούμενα.
Την πραγματική πολιτική διάσταση του ζητήματος δεν αναδεικνύουν ούτε η Ενωτική Πρωτοβουλία (ΕΑΑΚ) ούτε και Π.Κ.Σ. Η Ε.Π. αποδίδει την απόφαση στην ξεροκεφαλιά των καθηγητών, δεν τη συνδέει καν με το νόμο πλαίσιο (τον οποίο θεωρεί πια δεδομένο) και τελικά την κατακρίνει ως αντιεπιστημονική. Καθόλου δεν εστίασε στη δημιουργία κίνησης για την ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης, αλλά την τσουβάλιασε μαζί με χίλια δυο άλλα αιτήματα που αφορούσαν γενικά το σωστό επιστημονικά τρόπο διδασκαλίας για κάθε μάθημα. Εφτασε μάλιστα να καταθέσει ένα πολυσέλιδο πλαίσιο-μπροσούρα που, αντί να κεντράρει στην ανάγκη μπλοκαρίσματος μιας τέτοιας απόφασης, περιέγραφε λεπτομερέστατα για κάθε μάθημα το σωστό τρόπο διεξαγωγής του! Ενα τέτοιο πλαίσιο φυσικά δεν χωρούσε καν το αίτημα της ανατροπής του νόμου πλαισίου. Η ΠΚΣ-ΜΑΣ, στη μοναδική συνέλευση με θέμα τα προαπαιτούμενα, άφησε να εννοηθεί ότι το αίτιο είναι η υποχρηματοδότηση και η απάντηση πρέπει να είναι η ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.
Για μας το ζήτημα αυτό δεν έχει λήξει . Οχι γιατί θεωρούμε την απόφαση παράνομη, αλλά γιατί με τέτοια μέτρα θα πεταχτεί σιγά σιγά ένα μεγάλο κομμάτι φοιτητών εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν μπορούμε να μη δούμε ότι αποτελεί κομμάτι του νόμου πλαισίου. Δεν μπορούμε να μη δούμε ότι αν δεν ανατραπεί θα έρθουν κι άλλα. Γιατί για τις Αγωνιστικές Κινήσεις αυτά τα ζητήματα είναι κομμάτι της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας - και έτσι προσπαθούμε να το αναδείξουμε
Σε μια περίοδο που ο εργαζόμενος λαός καλείται να παλέψει για το δικαίωμά του στη δουλειά, στη ζωή με αξιοπρέπεια, κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ θέλουν να διαμορφώσουν, οι αυταπάτες που όλες αυτές οι δυνάμεις σπέρνουν μας πάνε πίσω. Προφανώς και κανένα ΣτΕ δεν θα ανατρέψει ούτε το μνημόνιο ούτε και το νόμο πλαίσιο στις σχολές! Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να ανατρέψουμε κάθε κομμάτι αυτής της επίθεσης! Οσοι δεν θέλουν να δουν αυτήν την πραγματικότητα είναι αυτοί που κρύβουν τις αναγκαίες αιχμές των αγώνων μας. Εμείς καλούμε τόσο τους πρωτοετείς όσο και όλους τους φοιτητές να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της απόφασης και να σταθούν στο πλάι του υπόλοιπου εργαζόμενου λαού στους αγώνες που έχει ήδη αρχίσει να δίνει