Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

25 Σεπ 2010

Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών – Θεσσαλονίκη

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Δυτικών Συνοικιών συνέχισαν την καμπάνια τους ενάντια στα μέτρα του μνημονίου με παρέμβαση ενάντια στις μεθοδεύσεις για τη συγχώνευση των τραπεζών, σε τράπεζες της Νεάπολης και των Συκεών, ενώ κινήθηκαν στο χώρο δράσης τους και ιδιαίτερα με παρέμβαση στους Αμπελόκηπους, όπου προέτρεπαν το λαό της περιοχής να διαδηλώσει την οργή του για την πρωτόγνωρη, αντιλαϊκή και καθοδηγούμενη από ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα επίθεση της κυβέρνησης, στα εγκαίνια της ΔΕΘ.


Σε συνέχεια και μπροστά στη νέα φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη περίοδο, τα μέλη της επιτροπής ξεκίνησαν την κουβέντα και τον προβληματισμό για τη δράση της τόσο σε γενικά όσο και σε τοπικά προβλήματα, ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν παρέμβαση στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης. Συμμετείχαν ακόμα στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Ωραιοκάστρου στο ΕΚΘ σχετικά με τις αναμενόμενες αυξήσεις τιμολογίων της ΕΥΑΘ και τις μεθοδεύσεις για ιδιωτικοποίηση, σαν συνέχεια μιας πολιτικής που μας κάνει να λέμε «το νερό νεράκι». Στη συνέλευση αυτή και μετά από μια γόνιμη και άκρως ενημερωτική κουβέντα αποφασίστηκε η πλατιά ενημέρωση του κόσμου των συνοικιών μας με διάφορες παρεμβάσεις και το κάλεσμα σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ. Ακόμη, μέλη της πρωτοβουλίας μετείχαν και συμπαραστάθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στη περιοχή «της γέφυρας των στεναγμών» στην Παναγία Φανερωμένη.

Τέλος, υπάρχει προσανατολισμός για την πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης κατοίκων της περιοχής της πρωτοβουλίας και την πραγματοποίηση πολιτιστικής εκδήλωσης σε ένα δημοτικό θέατρο.