Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Σεπ 2010

ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ: ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΩΚΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

2005: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ
2010: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ-ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΩΚΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Πέντε χρόνια μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των κατοίκων των Α. Λιοσίων και της ευρύτερης περιοχής ενάντια στη μεταφορά της λυματολάσπης στη χωματερή των Α. Λιοσίων, η κρατική εξουσία προχώρα στη δίκη 11 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση τον Ιούνιο του 2005 στην ΜΑΚ. Ανάμεσά τους μέλη της τότε διαδημοτικής επιτροπής Α. Λιοσίων, μέλος της επιτροπής Αγώνα Καματερού κι ο δήμαρχος Πετρούπολης. 
Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη συγκέντρωση ήταν από τις μαζικότερες στην ιστορία της περιοχής και είχε χτυπηθεί άγρια από τις δυνάμεις καταστολής. Ηταν η κορυφαία στιγμή του αγώνα χιλιάδων κατοίκων των περιοχών γύρω από τη χωματερή (Α. Λιόσια, Ζεφύρι, Καματερό, Πετρούπολη). Αιχμή του αγώνα ήταν το σταμάτημα της μεταφοράς στη χωματερή και η αποτροπή της επέκτασης της υπάρχουσας χωματερής. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η μεταφορά της λυματολάσπης σταμάτησε, ενώ δυστυχώς ο αγώνας δεν κατάφερε να αποτρέψει την επέκταση της χωματερής με νέο πλέον όνομα ως ΧΥΤΑ Φυλής.
Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους είχαν συλληφθεί στη συγκέντρωση κατά την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συγκεντρωμένους. Είχαν αφεθεί ελεύθεροι την ίδια νύχτα κάτω από την πίεση του συγκεντρωμένου λαού έξω από το τμήμα των Α. Λιοσίων.
Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια από τα ΜΑΤ μετά τη σύλληψή τους και ειδικά το μέλος τις επιτροπής αγώνα Καματερού είχε νοσηλευτεί για αρκετές μέρες σε νοσοκομείο εξαιτίας του ξυλοδαρμού του. Να σημειώσουμε ότι ο εισαγγελέας υπηρεσίας που τους είχε αφήσει ελεύθερους είχε δηλώσει ότι απαλλάσσονται με βούλευμα. Για μια φορά ακόμη το κράτος κράτησε την υπόσχεσή του προς το λαό…
Η δίκη που έχει ορισθεί για την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου είναι μέρος μιας ολόκληρης «ακολουθίας» δικών κατοίκων από διάφορες επιτροπές κατοίκων που έδρασαν στις γειτονιές της Αθήνας την περίοδο 2005-2006. «Ακολουθία» που αποκαλύπτει ότι το κράτος δεν θέλει μόνο την επιβολή των μέτρων και των αντιλαϊκών επιλογών του, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί και την τιμωρία του λαού και των αγωνιστών που τολμούν να αμφισβητούν τις επιλογές του και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα του λαού. Στις μέρες μας που ο λαός και οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου της ΕΕ-ΔΝΤ που εφαρμόζει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα δικαιώματά μας αναιρούνται το ένα μετά το άλλο, αποτελεί αναγκαιότητα πρώτης γραμμής η μαζική και αγωνιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη των τμημάτων του λαού και των αγωνιστών που δέχονται την επίθεση του κράτους
Στα πλαίσια της ανάδειξης των παραπάνω επανασυγκροτήθηκε στο Καματερό η επιτροπή Αγώνα, η οποία με ανακοίνωσή της με μαζικές παρεμβάσεις στην περιοχή καλούσε σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους αγωνιστές έξω από τα δικαστηρια την ημέρα της δίκης. Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν θετική. Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης:
«Στις δύσκολές μέρες που έρχονται ο λαός μπορεί να στηριχτεί μόνο στις δικές του δυνάμεις και στην συμπαράσταση και αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζομένων κομματιών του.

Όλοι την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 9:00 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων κτίριο 8.
Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι και να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη!
Οι αγώνες του λαού δεν είναι ούτε «παράνομοι» ούτε «νόμιμοι», είναι δίκαιοι!!
Κανένας μόνος και σκυφτός, όλοι στον αγώνα!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!
Η απάντηση στην κρατική καταστολή είναι η ανάπτυξη μαζικών λαϊκών αγώνων!»