Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

25 Σεπ 2010

ρεσέντο επιθέσεων του υπουργείου και γνωστών «δημοσιογράφων» στην ΕΛΜΕ Πειραιά

Κ επειδή έκανε την ευνόητη και απλή προσπάθειαστηριγμένη στα μέλη του σωματείουνα αντισταθεί στα 30άρια τμήματα, στις συμπτύξεις τμημάτων και στις διοικητικές αυθαιρεσίες. Αυτή η προσπάθεια ανταπόκρισης στο ευνόητο καθήκον ενός σωματείου βγαίνει εκτός νόμου από τα κυβερνητικά στελέχη και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, που αυτοαναγορεύονται «κοινή γνώμη» και αναλαμβάνουν δήθεν με επαγγελματική και κοινωνική συνείδηση(!) να ενημερώνουν την κοινωνία.
Με άθλιες αναφορές σε κείμενο της ΕΛΜΕ που υπενθύμιζε τις δημοκρατικές κατακτήσεις του κλάδου, ο Γ. Πρετεντέρης γράφει
Έχω μπροστά μου µου µια ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά µε τον βαρύγδουπο τίτλο «Υπερασπίζουµε τις κατακτήσεις µας!». Τι ακριβώς υπερασπίζονται; Ακούστε προσεκτικά... «Δεν παίρνουμε άδεια από τη διεύθυνση για να αποχωρήσουµε από το σχολείο»  πράγµα που σηµαίνει ότι πηγαινοέρχονται στο σχολείο όποτε τους γουστάρει... «Δε δεχόμαστε εφόδους διευθυντών και προϊσταµένων στην τάξη» σιγά που θα το δεχόντουσαν! «Δεν κοινοποιούμε σε σχολικούς συµβούλους ούτε σχέδια ρύθµισης ύλης, ούτε αντίγραφα θεµάτων τεστ, πρόχειρων διαγωνισµάτων ή ύλης που εξετάζεται», µε άλλα λόγια, δεν δίνουν λογαριασµό σε κανέναν! Αξίζει όµως να αναλογιστούµε, ότι κάτι τέτοιοι άνθρωποι, µε αυτήν την κοινωνική και επαγγελµατική συνείδηση, αναλαµβάνουν να µεγαλώσουν και να µορφώσουν τα παιδιά µας. Άνθρωποι που αρνούνται τον έλεγχο, αρνούνται την ιεραρχία, αρνούνται την αξιολόγηση, αρνούνται τα υπηρεσιακά συµβούλια, αρνούνται ακόµη και το ωράριο.
Το πλήθος αυτών των λυσσασμένων αναφορών άνοιξε το δρόμο στην υφυπουργό να μιλήσει για «καθεστώς ανομίας» που χρεώνεται στην ΕΛΜΕ Πειραιά αφήνοντας και αιχμές για διώξεις! «Δυστυχώς ορισμένοι εκπαιδευτικοί στον Πειραιά και αλλού επέλεξαν να παρεμποδίσουν την έγκαιρη τοποθέτηση συναδέλφων τους στις θέσεις τους. Καταγγέλλω αυτές τις τακτικές. Η Δημοκρατία αντέχει τη διαφορετική άποψη, όχι όμως τα έργα ανομίας και βίας».
Το «νέο» τους σχολείο το θέλουν απογυμνωμένο από κατακτήσεις και δικαιώματα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Η κοινωνία που οραματίζονται έρχεται από πολύ μακριά, αιώνες πριν. Η απάντηση στο πισωγύρισμα της ιστορίας όμως θα δοθεί. Με αγώνες και αντιστάσεις.