Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

25 Σεπ 2010

Εκβιασμός των εργαζομένων με την απειλή «λουκέτου»

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ FULGOR
Σε ωμό εκβιασμό προς τους 330 εργαζόμενους της επιχείρησης προχώρησε η διοίκηση της βιομηχανίας καλωδίων FULGOR (Φούλγκορ) στην Κόρινθο. Με στόχο την αναζήτηση νέου επενδυτή η εταιρεία ζήτησε από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν «οικειοθελείς αποχωρήσεις» μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου ο νέος ιδιοκτήτης να πάρει την επιχείρηση απαλλαγμένη από το «βάρος» των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Σε αντίθετη περίπτωση, η διοίκηση απείλησε ότι θα κλείσει την επιχείρηση, οδηγώντας την σε πτώχευση.
Αναστατωμένοι οι εργαζόμενοι προχώρησαν άμεσα σε γενική συνέλευση αποφασίζοντας ότι δεν αποδέχονται τον εκβιασμό και δηλώνοντας ότι θα παλέψουν για τις δουλειές τους. Ωστόσο, η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων, που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ, δεν δείχνει διάθεση να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και να σταθεί στο ύψος της περίστασης. Καμία πρόταση για κινητοποίηση, καμία προσπάθεια ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Παρόμοια στάση κρατάει και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου το οποίο αρκέστηκε στο να στείλει ένα Δελτίο Τύπου προς τα τοπικά σωματεία καλώντας σε «ετοιμότητα». Ετοιμότητα για ποιο πράγμα, δηλαδή;
Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι οφείλουν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να αρνηθούν κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να τους ξεφορτωθεί, να μην σκύψουν το κεφάλι. Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων πρέπει να είναι η αταλάντευτη απαίτησή τους. Κράτος και εργοδοσία είναι υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους. Γιαυτό και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν τον παραμικρό δισταγμό, την παραμικρή αυταπάτη για το ποιος έχει τις ευθύνες και ποιος πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες της κρίσης. Όπως δεν πρέπει να έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι η στάση αναμονής εξυπηρετεί τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας και μόνο.
Η «Επιτροπή Ενάντια Στα Μέτρα» που δραστηριοποιείται στην Κόρινθο και την οποία στηρίζει το ΚΚΕ(μ-λ) έχει προγραμματίσει συνάντηση μέσα στο Σαββατοκύριακο με στόχο τον προγραμματισμό υλικού και δραστηριοτήτων για την καταγγελία της αντεργατικής αυτής μεθόδευσης.