Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

25 Σεπ 2010

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε η Μαργαρίτα Κουταλάκη!

Ο αγώνας στο Banquet συνεχίζεται 

Συνεχίστηκαν κι αυτήν την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη οι καθημερινές κινητοποιήσεις των απολυμένων από το εστιατόριο Banquet και της επιτροπής αλληλεγγύης, με παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από την επιχείρηση και με διαδήλωση στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 18 ΣεπτέμβρηΕιχε προηγηθεί και συνεχίστηκε κι αυτήν την εβδομάδα επίσης το αστυνομικό κυνηγητό ενάντια σε εργαζόμενους στο εστιατόριο και σε αλληλέγγυους συνδικαλιστές, τους οποίους στοχοποίησε με ψευδείς και συκοφαντικές μηνύσεις η εργοδοσία, που επιμένει να κρατά αδιάλλακτη στάσηΈτσι, μετά τις δύο συλλήψεις τις προηγούμενες ημέρες και την βαριά καταδίκη του Βασίλη Γούτα σε εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, για δυσφήμιση μέσω της προκήρυξης της Επιτροπής, η αστυνομία την Τετάρτη 15  Σεπτέμβρη, συνέλαβε την Μαργαρίτα Κουταλάκη, μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού. Η συνδικαλίστρια, αν και μητέρα μικρού παιδιού, κρατήθηκε όλη την νύχτα στην Αστυνομική Διεύθυνση για να οδηγηθεί με τη διαδικασία του Αυτοφώρου στα δικαστήρια την επόμενη ημέρα. Στο δικαστήριο που έγινε τελικά την Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη, ύστερα από ολιγοήμερη αναβολή που ζητήθηκε, καταρρίφθηκαν όλες οι ψεύτικες κατηγορίες της εργοδοσίας και της αστυνομίας και η Κουταλάκη αθωώθηκε πανηγυρικά. Η αθώωση, δίνει νέα καύσιμα και δυνάμεις στο κίνημα αλληλεγγύης στους απολυμένους από το Banquet, σε καμία περίπτωση όμως αυτό δε σημαίνει πως η δικαίωση του αγώνα τους είναι μια απλή υπόθεση. Γιαυτό το κίνημα αλληλεγγύης, που ήδη εξαπλώθηκε και στην Αθήνα με δύο διαδηλώσεις, καθώς και η στήριξη του αγώνα από τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί. Ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στα συνδικάτα κείμενο συλλογής υπογραφών για την αλληλεγγύη στον αγώνα και την καταδίκη της στάσης της κυβέρνησης, της εργοδοσίας, και της αστυνομίας. Η Ταξική Πορεία με ανακοίνωση της στις 16 Σεπτέμβρη μεταξύ άλλων τονίζει
Οι συλλήψεις και το κυνηγητό που συνεχίζει, τις τελευταίες εβδομάδες ενάντια σε συνδικαλιστές, εργαζόμενους στο εστιατόριο Banquet και σε συμπαραστάτες τους, η αστυνομία, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για το σύνολο του ταξικού εργατικού κινήματος στην πόλη μας και σαν τέτοια πρέπει να πάρει μαζική και αποφασιστική απάντηση.
Η αστυνομία φυσικά δεν κινήθηκε αυτόβουλα. Εξαπέλυσε κυνηγητό ύστερα από την θρασύτατη βροχή μηνύσεων και εκβιαστικών πιέσεων της εργοδοσίας της συγκεκριμένης επιχείρησης, αλλά και όλου του κλάδου του επισιτισμού που θέλει να χρησιμοποιεί τους νέους, κυρίως, εργαζόμενους σαν δούλους. Ανασφάλιστους, με μεροκάματα-αντίδωρα, συνθήκες εργασίες και ωράρια εξοντωτικά, φοβισμένους και υποτακτικούς. Κυρίως όμως η αστυνομία και η λεγόμενη ανεξάρτητη δικαιοσύνη κινήθηκαν ύστερα από τις εντολές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του Μνημονίου και της Τρόικας. Γιατί θέλουν με αυτόν τον τρόπο να παραδειγματίσουν όλους τους εργαζόμενους που οργισμένοι από τη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, θέλουν να σηκώσουν το κεφάλι τους και να αντισταθούν. Σε αυτούς θέλουν να στείλουν μήνυμα τρομοκρατίας και φόβου, ιδιαίτερα μάλιστα μπροστά σε μια περίοδο όπου έχει ξεκινήσει καταιγίδα απολύσεων σε όλους τους κλάδους. Γι' αυτό και το Δικαστήριο προχώρησε στην βαριά πρωτοφανή καταδίκη μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης της εργοδοσίας! Γιαυτό και ο νέος Υπουργός της Κρατικής Καταστολής, Παπουτσής, υπερασπίστηκε στη Βουλή τη δράση της αστυνομίας και την τρομοκρατία.
Το ταξικό εργατικό κίνημα στην Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα στείλουν κι αυτοί ένα μήνυμα με την αγωνιστική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες: οι εργαζόμενοι-απολυμένοι από το Banquet και αυτοί που τους συμπαραστέκονται δεν είναι μόνοι τους. Έχουν χιλιάδες δίπλα τους και αυτοί που σχεδιάζουν να τους τρομοκρατήσουν θα καταλάβουν πολύ γρήγορα πως χτύπησαν λάθος πόρτες