Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Σεπ 2010

Οι εργατοπατέρες παραμένουν επικίνδυνοι

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ είτε είναι υπέρ του Μνημονίου, είτε κατά, παραμένουν το ίδιο επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους και την πάλη τους. Σήμερα που η αγριότητα της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής κλιμακώνεται και γίνεται όλο και πιο οδυνηρή για τον κόσμο της δουλειάς, σήμερα που η οργή των μαζών αναπτύσσεται και φουντώνει ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και ενάντια στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, οι τελευταίοι προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους. Να διατηρήσουν με δυο λόγια όλα τα προνόμια που τους παρέχει η ηγετική τους θέση στο επίπεδο της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που αποφάσισαν να μην συμμετέχουν σε κομματικές συνεδριάσεις και πιο συγκεκριμένα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Και για έναν ακόμα σημαντικό λόγο: να αποφύγουν και να μετριάσουν την οργή των εργαζόμενων ενάντια στην κυβέρνηση και στη ΓΣΕΕ και να την εγκλωβίσουν σε μια δήθεν αντιμνημονιακή πολιτική.
Δεν συμμετέχουν όπως λένε σε κομματικές συνεδριάσεις αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να υπογράφουν σε συνθήκες δραστικής μείωσης του εισοδήματος των εργαζόμενων, Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία παγώνει τους μισθούς για τρία χρόνια και με τον πληθωρισμό να τρέχει με 6%.
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν οι εργατοπατέρες παραμένουν επικίνδυνοι.