Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

4 Δεκ 2013

Πορεία εργαζομένων στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας στις 21/11 στη Λάρισα

Στις 21/11, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Λάρισας απέδειξαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν παθητικά τις εξελίξεις στο χώρο της περίθαλψης. Με μια πορεία στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζομένων, διέψευσαν για ακόμα μια φόρα όσους προσπαθούν, πριν από κάθε κινητοποίηση, να μας πείσουν ότι ο κόσμος δεν «τραβάει». Με κύρια συνθήματα αυτά της ανοιχτής πρόσβασης όλων των πολιτών σε όλες τις βαθμίδες της περίθαλψης και της μη απόλυσης-διαθεσιμότητας κανενός εργαζομένου, έδωσαν ξανά ζωή στους δρόμους της Λάρισας.
Η πορεία της 21/11 ήταν μια καλή αρχή. Χωρίς να αιθεροβατούμε και γνωρίζοντας την αδράνεια χρόνων των υγειονομικών, με τους εργαζόμενους να έχουν απομακρυνθεί από τις μαζικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών τους οργάνων, πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και η διάθεση του κόσμου για το σχηματισμό ενός μετώπου αντίστασης στο χώρο της περίθαλψης. Δεν λέμε ότι αυτή η διαδικασία θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη ούτε ότι θα είναι εύκολη. Εξάλλου υπάρχουν πολλές αγκυλώσεις που πρέπει να ξεπεραστούν και η πολυδιάσπαση των εργαζόμενων δυσκολεύει τα πράγματα. Λέμε, όμως, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.