Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

4 Δεκ 2013

Καταγγελία της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας (Λάρισας) για τα γεγονότα της πορείας του Πολυτεχνείου

Για ακόμα μια φορά στη συγκέντρωση της 17 Νοεμβρίου, γίναμε μάρτυρες της λογικής μιας μερίδας της αριστεράς, σε σχέση με την αντίληψη ηγεμονίας του κινήματος. Σε μια εποχή που η επίθεση του συστήματος όλο και βαθαίνει, οδηγώντας το λαό σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχια και ανέχεια, σε μια εποχή που η ενότητα στον αγώνα είναι επιτακτική ανάγκη, η λεγόμενη επίσημη αριστερά και όχι μόνο, φαίνεται να μένει προσκολλημένη στη απρόσφορη λογική του εκλογικού μικρομάγαζου.
Έτσι, είναι χαρακτηριστικό ότι στην Λάρισα πραγματοποιηθήκαν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αλλά αυτή η διάσπαση δεν φαίνεται να είναι αρκετή για κάποιους που θεωρούν το κίνημα τσιφλίκι τους. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η στάση του ΚΚΕ που προσπάθησε με τραμπουκικό τρόπο να αποκλείσει το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης από την συγκέντρωση του εργατικού κέντρου. Συγκεκριμένα, όταν μέλη τις Λαϊκής Αντίστασης άνοιξαν το πανό της πρωτοβουλίας, άτομα από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ έσπευσαν στο σημείο, απαιτώντας να αποσυρθεί το πανό, δηλώνοντας ότι το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης είναι ανεπιθύμητο στην συγκέντρωση.
Σε πείσμα όσων θέλουν να καπηλευτούν το λαϊκό κίνημα, πιστεύοντας πως μπορούν να φέρονται σαν δερβέναγες του κινήματος, η Λαϊκή Αντίσταση παρέμεινε στο χώρο της συγκέντρωσης του εργατικού κέντρου με το πανό της, μοιράζοντας προκηρύξεις και παρεμβαίνοντας στην πορεία που ακολούθησε με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και συνθήματα ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική και την επίθεση του συστήματος.